o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn jara: Dukla Praha + Příbram + Ml. Boleslav

pátek, 26.07.2013 - přejít do komentářů
Prezentace slabších táborů v loňské jarní části ligy...
/titleImg/souhrn-jara-dukla-praha-pribram-ml-boleslav/1/5107.jpg?width=570

V předposledním díle souhrnu jara, v této chvíli již zpožděném, je krátce nahlédnuto na situaci u táborů Dukla Praha, Příbram a Mladá Boleslav.

1. Domácí prezentace a atmosféra
Všechny tyto tři kluby si z hlediska diváckého zázemí mohou podat ruce, již několik let nestojí téměř za řeč. Situace se bohužel výrazně nezlepšila ani v loňské jarní části ligy. Velmi slabé návštěvy kolem tisíce až dvou tisíc lidí, absence početného kotle s prvky ultras, pokřikování spíše jen od jednotlivců z ochozů, taková je smutná realita u těchto klubů. V kotli těchto táborů se ve druhé polovině soutěže objevovalo 20-30 lidí, ti o sobě ovšem dávali vědět spíše sporadicky prostřednictvím pokřiků. Nejvíce s podivem je tato situace u Mladé Boleslavi, kde v prvních letech po postupu klubu do 1. ligy panovávala velmi dobrá atmosféra.

2. Výjezdy
Ve výjezdech byla na tom z těchto táborů nejlépe Dukla Praha, která měla vždy své věrné členy v sektoru hostů, většinou v počtu 10-20 lidí. Co se týče Příbrami a Mladé Boleslavi, tak když už se nějací fanoušci venku objevili, bylo to v řádu jen jedinců. Uvidíme, kam se tyto tábory budou ubírat dále, zejména Mladá Boleslav a Příbram. Dukla Praha má stálých asi 25 fanoušků, kteří s klubem absolvují sezónní pouť, a nelze moc čekat, že by se tato situace měnila. Na závěr tohoto souhrnu stojí za připomenutí kuriozita roku, když se ve 28. kole v Hradci Králové v sektoru hostů objevil velmi veselý kytarista Příbrami. Televizní pohled na tuto osobu bude fanoušky bavit asi ještě hodně dlouho.

Dukla Praha












Příbram













Mladá Boleslav






Rozhovor s fanouškem Mladé Boleslavi
Pro tento souhrn s více tábory se nám podařilo zajistit rozhovor pouze s fanouškem Mladé Boleslavi, který si tak nyní můžete přečíst. Aktivnímu a věrnému příznivci středočeského klubu, který věří v lepší zítřky svého tábora, za poskytnutí rozhovoru děkujeme.

1. Jak hodnotíš sezónu 2012/2013 po fanouškovské, resp. ultras stránce?
Minulou sezónu hodnotím jako celkově pozitivně. Myslím, že plno táborů, až na výjimky, se zvedlo, přibylo pyro, hodně chorea. Solidní fandění měli jako vždy Slavia, Baník, Slovácko, Hradec, Plzeň a na venkovních zápasech Sparta. O tom, kdo mě zklamal, tu psát nebudu, těch táborů je víc a mezi ně určitě patříme i my. Na to, jaké tu máme prostředky, tým atd., tak je to u nás velmi slabé. Teď vzniklo nové občanské sdružení, tak snad půjdeme nahoru.

2. Jak hodnotíš sezónu v podání vašeho tábora?
Jak jsem psal, náš tábor byl na tom velmi mizerně. Co se povedlo?? Prakticky nic, a hlavně mě velmi mrzí, že se udělalo pouze pár výjezdů, je to smutné. Co se povedlo, no tak to byl určitě výjezd VĚRNÝCH na semifinále poháru na Spartu, a poté výjezd "VĚRNÝCH" na finále poháru. Každý by se měl nad tím zamyslet, jestli chce chodit každých 14 dní fandit na svůj místní klub, anebo jednou za rok soupeřům, co hrají u nás, jako Sparta či Slavia. Teď u nás vzniklo nové občanské sdružení, tak věřím, že tu furt lidi jsou, co mají zájem o kvalitní atmosféru, jako to tu bylo v minulosti.

3. Jaké jsou z tvého pohledu příčiny toho, že atmosféra a divácké zázemí jsou v Mladé Boleslavi upřímně řečeno na dosti slabé úrovni?
Myslím, že největší problém je ten, že jsou prostě lidé namlsaní. Dříve jsme hráli vždy na špici tabulky, jenže teď o tu špičku může hrát klidně osm týmů v lize. Druhá příčina by mohla být i ta, že Bolka minulé sezóny nehrála svůj ofenzivní fotbal jako dříve, když jsme tu soupeře prostě přestříleli 4:3 nebo 3:2.

4. Někde jsem zahlédnul, že u vás vzniká nová aktivní skupina, která chce atmosféru pozvednout. Můžeš nám o tom říct více?
Ano, vzniká u nás sdružení fanoušků Blue and White 1902. Je to nástupce našeho fanklubu, který byl poslední léta takřka nefunkční. Tuto skupinu založili tři lidé, teď je ve skupině 10-15 lidí a všichni věříme, že náš počet poroste. Plány a ambice jsou prosté - chceme vrátit boleslavské fanoušky na stadion, jako tomu bylo dříve.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace