o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn jara: Jablonec + rozhovor

pondělí, 15.07.2013 - přejít do komentářů
Prezentace fans Jablonce v jarní části ligy + rozhovor s aktivním členem kotle...
/titleImg/souhrn-jara-jablonec-rozhovor/1/5078.jpg?width=570

Další díl mapování jarních prezentací prvoligových táborů se týká fanoušků Jablonce.

1. Domácí prezentace a atmosféra
Jablonecký klub bohužel i v jarní části Gambrinus ligy zaznamenával slabé návštěvy. Slušnou hodnotu mělo utkání s Plzní, které sledovalo 4 025 diváků, ucházející je další návštěva 3 047 diváků, ale další návštěvy už jsou špatné – 1 611, 2 058, 2 195 a 2 235 diváků. Průměr na jeden zápas vychází na 2 529 diváků, na podzim to bylo 2 902 diváků.

Domácím zápasům Jablonce chybělo živější dění na tribunách. Našlo se ale alespoň 50 – 90 kotelníků, kteří zabránili úplnému tichu při fotbale v Chance aréně, resp. jen zvuku řehtačky a hlasům některých jedinců. Kotel střídal lepší chvíle s horšími, při těch lepších chvílích ukázal, že je schopný vytvořit slušnou atmosféru. Optické prezentace se objevily spíše výjimečně.

2. Výjezdy
V rámci venkovních soubojů se fanoušci Jablonce nejlépe uvedli při derby v Liberci, kde bylo v jejich podání vidět i nějaké to pyro. Další výjezdy probíhaly již v podstatně menším měřítku, většinou v počtu 10-20 lidí. Nicméně věrná skupina asi 10 lidí, která vycestovala na většinu venkovních zápasů v sezóně, si výjezdy dokáže výborně užít a bývá i slyšet, i když vzhledem k počtu samozřejmě nikterak výrazně.







  
Rozhovor s aktivním členem kotle
Zadané otázky zodpověděl fanoušek Jablonce, který se řadí k věrným stálicím ve svém táboře a klub doprovází, jak jen může.

1. Jak hodnotíš sezónu 2012/2013 po fanouškovské, resp. ultras stránce?
Myslím si, že se česká ultras scéna zvedá, letos bylo k vidění dost luxusních představení, za které by se člověk nestyděl ani v Evropě, bohužel to bylo na málo stadiónech, hlavně Baník a Slavia se letos ukázali. Škoda jen, že PČR ve spolupráci s kluby omezují aktivity fans, také fotbalové termíny byly proti fans. K souhrnu sezóny bych ještě vyzdvihl Most a Opavu, tyto týmy hrály o udržení v druhé lize a atmosféra tam byla mnohdy lepší než u některých týmu v první lize.

2. Jak hodnotíš sezónu v podání vašeho tábora?
Kotel Jablonce nebyl nic moc extra, ale ti věrní chodili a snažili se. S kotlem je ještě spousty práce, než se zase zvedne. Výjezdová nula u nás nebyla ani jedna, možná zápas v Ostravě a Budějovicích by se mohl označit jako nula, ale lidi jsme tam měli, mimo kotel.

3. Čím si vysvětluješ slabé návštěvy v Jablonci?
Nechápu, proč Jablonec netáhne, ale myslím si, že to vysvětlí choreo, které jsme prezentovali při prvním zápase sezóny v Hradci Králové. („50 000 obyvatel“, „15 000 cikánů“, 10 000 feťáků“, „10 000 důchodců“, „14 950 normálů“, „50 věrných se svou ctí“)



4. Jaké cíle má aktivní skupina jabloneckých fanoušků pro nadcházející sezónu?
Vyhráli jsme pohár i superpohár, chceme se klukům odvděčit pořádným supportem. Bohužel dost lidí se na fotbal nedostane kvůli práci, ale i tak se budeme snažit klukům odvděčit a poděkovat trenérovi!

Děkujeme za rozhovor a přejeme povedenou novou sezónu.

Zde je k nahlédnutí podzimní vystoupení fanoušků Jablonce.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace