o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn jara: Jihlava + rozhovor

úterý, 16.07.2013 - přejít do komentářů
Prezentace fans Jihlavy v jarní části ligy + rozhovor s aktivním členem kotle...
/titleImg/souhrn-jara-jihlava-rozhovor/1/5076.jpg?width=570

Další díl nynějšího poligového speciálu je věnován fanouškům Jihlavy, tedy fanouškům 10. nejlepšího týmu uplynulé sezóny Gambrinus ligy.

1. Domácí prezentace a atmosféra
Průměrná jarní návštěva Jihlavy činí 2 806 diváků, což je již znatelně méně jak na podzim (3 752 d.). Návštěvy se pohybovaly zhruba v rozmezí 2 300 – 3 000 diváků, jen poslední návštěva 3 690 diváků při utkání se Slavii Praha se vymykala a dala vzpomenout na lepší podzimní návštěvy.

V jarní části Gambrinus ligy byl v Jihlavě k vidění a slyšení přibližně stočlenný kotel, který vytvářel slušnou atmosféru, přičemž nechyběly produkce, a to zejména nápisového charakteru. Zajímavý nádech mělo pro fanoušky Jihlavy poslední vystoupení v sezóně, v rámci kterého osvítili svůj sektor pyrotechnikou, což jinak na základě dohody s klubem neprovádějí. Fanoušci Jihlavy zůstali aktivní v jarní polovině soutěže, ale jen přece i sami asi budou cítit, že celková úroveň jejich představení trochu poklesla oproti podzimu.

2. Výjezdy
Ve druhé polovině soutěže se fanoušci Jihlavy postarali o to, aby za celou sezónu neměli výjezdovou nulu. Nejvíce se jim vydařil výjezd na Spartu, kde se v sektoru hostů sešli v počtu asi 55 osob a prezentovali se slušnou podporou. Jinak všude v jarní části ligy vyjížděli v počtu zhruba 20 lidí. Na venkovních stadionech bylo od fanoušků Jihlavy vidět několik nápisů.


















Rozhovor s aktivním členem kotle

Rozhovor z tábora Jihlavy obstaral „multifunkční“ fanoušek, jenž je členem vedení jihlavského fanklubu, nechává v kotli všechny své hlasivky, podílí se na tvorbě choreografií a organizuje všechny výjezdy.

1. Jak hodnotíš sezónu 2012/2013 po fanouškovské, resp. ultras stránce?
Z mého pohledu samozřejmě těžko hodnotit, vzhledem k tomu, že z větší blízkosti jsem ultras scénu v první lize sledoval v tomto ročníku poprvé. Přesto mám pocit, že se fanoušci u nás v tomto ohledu zlepšují, nebylo snad jediné kolo, kdy by se na některém z českých stadionů nedělo něco zajímavého, co mělo navíc i odpovídající kvalitu. Doufám, že tento progres bude pokračovat i nadále.

2. Jak hodnotíš sezónu v podání vašeho tábora?
Z mého pohledu jsme měli podzim poměrně kvalitní a podařily se nám věci, které se v Jihlavě zatím nikdy nepodařily. Například celostadionové kartonové choreo, i to mělo samozřejmě ale své mouchy, ze kterých se musíme poučit. Jaro bylo určitě slabší – důvodů bylo několik, místy nám docházely nápady a dále také i prostředky, obojí může být způsobeno tím, že jsme zkrátka menší tábor a občasné „výkonnostní“ výkyvy se u nás asi budou vyskytovat, právě díky nízkému počtu lidí, kteří se o vše starají. Věřím ale, že když vytrváme, tak se další nadšenci v Jihlavě najdou a aktivně se zapojí.

Druhou stranou mince jsou výjezdy, které jsme měli poměrně kvalitní, všude nás jelo alespoň 20 a na některých zápasech nás bylo i kolem stovky, například v Brně a na Slávii, navíc jsme prakticky všude měli alespoň nějakou prezentaci. I zde je ale co zlepšovat.

3. Zažil jsi několik let ve 2. lize, tak jak na Tebe teď působila Gambrinus liga po divácké stránce?
Z hlediska atmosféry je první liga oproti druhé samozřejmě úplně někde jinde, v tomto ohledu splnila mé očekávání a někdy i překonala. Co mě ovšem zklamalo, jsou šíleně nadsazená čísla návštěv na některých stadionech, jmenovat nebudu, každý kdo jezdí ven, si určitě obrázek udělá sám. Na některá čísla jsem, v konfrontaci s realitou, opravdu koukal nevěřícně s otevřenou pusou.

4. Nováčkovská sezóna se většinou nese ve znamení euforie, která postupně vyprchává. Jak očekáváš, že se vaše prezentace bude vyvíjet dále?
Nečekám nějaké výrazné opadnutí euforie, spíše naopak, věřím, že se poučíme z chyb a nedotažených věcí z minulé sezóny a bude to z našeho pohledu jen lepší a lepší. Ale k tomu jsou potřeba lidi, jak jsem již psal ve druhé otázce.

Děkujeme za rozhovor a přejeme narůstající aktivitu v nové sezóně.

Zde nabízíme ještě pohled na podzimní vystoupení fanoušků Vysočiny.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace