o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn jara: Rozhovor s fanouškem Ostravy

středa, 24.07.2013 - přejít do komentářů
Rozhovor s fanouškem Baníku jako dodatek k souhrnu jara v podání Chacharů
/titleImg/souhrn-jara-rozhovor-s-fanouskem-ostravy/1/5102.jpg?width=570

U souhrnu jarních vystoupení fanoušků Baníku Ostrava chyběl oproti dalším souhrnům rozhovor s aktivním členem kotle. Bylo slíbeno, že rozhovor  bude dodán dodatečně a nyní se tak děje. Níže jsou odpovědi aktivního fanouška Baníku na otázky. Zde je potom souhrn jara týkající se Chacharů.

1. Jak hodnotíš sezónu 2012/2013 po fanouškovské, resp. ultras stránce?
Celkovou úroveň scény příliš hodnotit nechci. Z dlouhodobého pohledu jde určitě nahoru, poslední sezóny jsou však jako na houpačce. I když každý aktivní tábor vnese do „hry“ něco nového, mám bohužel dojem, že kvantita mnohdy převyšuje kvalitu. Jediné, co mě zklamalo, je to, jak lidé obecně nahlíží na úspěchy a neúspěchy jednotlivých táborů. Když někdo vyrobí čmáranici, nebo se mu produkce potrhá, není možné říct: „Tak hlavně, že se něco děje.“ Pokud bych měl někoho vyzdvihnout, tak určitě Liberec. Má osobitý styl, což i letos několika kvalitními produkcemi potvrdil. Za zklamání minulého ročníku bych pak bez váhání označil Brno. Po opětovném postupu se čekala daleko větší aktivita, hlavně v domácím prostředí.

2. Jak hodnotíš sezónu v podání vašeho tábora?
Choreografie v drtivé většině dosáhly našich očekávání. Na propadák dlouho vypadala kartoniáda „Chachaři“, ještě pět minut před výkopem zápasu byla na ochozech spousta prázdných míst. Úplně neklapla také organizace s překrytím vchodů pásy, které začaly být roztahovány pozdě. Alespoň je to poučení pro příště. Nakonec se však prezentace povedla. Z dalších produkcí bych vypíchl vzpomínkovou choreografii na naše zesnulé kamarády (Odpočívejte v pokoji!) nebo poslední sektorovou malůvku „Baník“. Fiaskem určitě neskončily ani ty, které byly šité horkou jehlou. Např. výjezdová produkce v Olomouci, kde nás ráno v den zápasu „přesunuli“ ze sektoru hostů na sever a byli jsme nuceni improvizovat za pět minut dvanáct. „Olomouckou“ choreografii jsme poté po drobnějším osekání předvedli v Mladé Boleslavi. Pokud jde o poměry doma nebo venku, úroveň fandění či aktivitu lidí, tak poslední sezóna nepřinesla výraznější změny. Tzn. na domácích zápasech si najde do kotle z výjezďáků cestu jen malé procento, což je pro atmosféru na Bazalech jistě škoda.

3. Jaký váš zápas byl pro Tebe osobně po fanouškovské stránce v sezóně nejlepší a proč?
Nejspíše poslední podzimní výjezd do Edenu. Pozitivní byl také masivní výjezd ACS na Bazaly. Snad každý si více libuje v zápasech, kdy je na tribunách cítit rivalita. Nemůžu nezmínit podzimní domácí zápas s Olomoucí, kdy byla prezentována rozsáhlá produkce k 90. výročí založení klubu. Zvláštní kapitolou byl pak ještě družební zápas s GKS Katowice.

4. Chachaři mají úctyhodné výjezdy. Co stojí z tvého pohledu za tím, že vás všude jezdí obrovské počty? Proč to dle Tebe není tak, nebo alespoň o trochu lepší oproti současné realitě, i u většiny jiných táborů?
Zkrátka to tak lidé tady mají zažité. Na to asi neexistuje recept. I přes špatné termíny a mizerné výsledky opět padlo několik výjezdových rekordů, což je také pozitivum uplynulé sezóny. Proč tomu tak není u ostatních táborů, je otázkou spíše pro konkrétní tábory. Některé skupiny na tom nejsou vůbec špatně, i když v hojných počtech nejezdí všude a opakovaně, o Ostravě nemluvě.

5. Jak jsi ty osobně prožíval chvíle nejistot ohledně budoucnosti ostravského fotbalu? Co bylo v těch chvílích hlavním motorem vašich aktivit? Věřil jsi v happy end?
Slušně řečeno mi z toho bylo na nic. Snad jiná odpověď ani nešla čekat. Happy End se nekonal, nekoná a nevypadá to, že by byl v brzké době na spadnutí. Člověk zkrátka doufá a dělá, co umí, aby se z toho nepodělal.

6. Klub čeká v blízké budoucnosti přesun do Vítkovic. Jaký to podle Tebe bude mít dopad na celé ostravské fanouškovské prostředí?
Stěhování do Vítkovic nemůže aktivní scéně v Ostravě přinést nic dobrého. Paradoxně si myslím, že domácí návštěvy by nikterak neutrpěly, naopak – vzhledem k poloze Vítkovic, které se nacházejí v nejlidnatější části města. Sorta na tribunách by však byla jiná. Na výjezdech by se podle mě nic nezměnilo, leda k lepšímu. Záměrně se vyjadřuji ve smyslu „kdyby“, protože dokud existuje navzdory všem faktům promile naděje, že ke stěhování nedojde, budu doufat v Bazaly.

Děkujeme za rozhovor a přejeme kvalitní prezentaci i v sezóně 2013/2014.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace