o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn jara: Sigma Olomouc + rozhovor

středa, 17.07.2013 - přejít do komentářů
Prezentace fanoušků Olomouce v jarní části ligy + rozhovor se supportlídrem...
/titleImg/souhrn-jara-sigma-olomouc-rozhovor/1/5081.jpg?width=570

Dalším táborem, který je k dispozici pro souhrn jara, je Sigma Olomouc. Jejich klub se v uplynulé sezóně umístil na 5. místě.

1. Domácí prezentace a atmosféra
Po stránce návštěvnosti Olomouc zažila poměrně úspěšnou sezónu. Podílela se na tom i jarní část soutěže, ve které průměrná návštěva Sigmy činila 5 294 diváků (na podzim 5 584 d.), což je na českou ligu nadprůměrné číslo. Hezké návštěvy byly zaznamenány při atraktivních utkáních – se Slavii utkání sledovalo 5 057 diváků, s Ostravou 7 970 diváků, se Spartou 7 798 příznivců a s Plzní měla návštěvu hodnotu 6 884 diváků. V nejméně navštívených zápasech se počet diváků pohyboval přes 3 000 diváků.

Z hlediska prezentace aktivních fanoušků měli Hanáci velmi nadějný start do druhé poloviny soutěže. V naplněném kotli v soubojích se Slavií a Baníkem Ostrava se pořádně rozzářila pyrotechnika a i support měl dobrou úroveň, na Spartu pro změnu byla připravena obrovská sektorovka. V druhé fázi jarní části soutěže se ovšem aktivita Hanáků prakticky vytratila, kotel prořídl, ale na druhou stranu v supportu zůstaly i dobré chvíle. Uvidíme, jakou tendenci budou mít domácí představení Hanáků dále.

2. Výjezdy
Výjezdy fanoušků Olomouce probíhaly dále ve velmi malém měřítku. Početnější skupinu měli jen v Brně, kde si připsali velmi slušný výkon. Na ostatních venkovních stadionech byly přítomny jen malé skupinky Hanáků, bez výraznější prezentace.














Rozhovor s aktivním členem kotle
Upřímné odpovědi na připravené otázky poskytl supportlídr Olomouce.

1. Jak hodnotíš sezónu 2012/2013 po fanouškovské, resp. ultras stránce?
Z mého osobního pohledu ta minulá sezóna nebyla nějak extra zajímavá. V jejím průběhu samozřejmě měly tábory dobré počiny a špatné počiny, ale nedošlo k nějakému prudkému nárůstu nebo propadu úrovně. Pro mě nejzajímavější bylo sledovat dění na Baníku. A i přes největší sílu fanoušků, která tady v Česku je, si nemyslím, že oni sami by byly spokojeni. A jako skoro všude se ukazuje, že mentalita většiny lidí se začíná a končí u jejich peněženky.

2. Jak hodnotíš sezónu v podání vašeho tábora?
Naše sezóna nebyla ani dobrá, ani špatná, jak se shodne asi většina aktivních fanoušků. Měli jsme momenty silnější i slabší. Pozitivně vnímám to, že jak na podzim, tak i na jaře se nám podařilo udělat minimálně jednu velkou choreografii, a že se našlo několik nových fanoušků mimo Olomouc, kteří pálí jako diví. Jako negativum vnímám, že se rozpadla naše mladá skupina Ultras Badgers. Co se týče výjezdů, tam se držíme už několikátou sezónu bez výjezdové nuly, ale na druhou stranu nejsme schopni navýšit počet, abychom se ve výjezdových žebříčcích nemuseli ocitat za týmy, které nám nesahají ani po kotníky.

3. Zdá se, že kotel Olomouce je jako na houpačce, jednou předvede kvalitní výkon s výbornou prezentací, jindy je kotel prořídlejší a bez produkce. Vnímáš to také tak? Proč se případně nedaří udržet na jedné vlně, té pozitivnější?
Nevím, čím to může být. Částečně je to dáno financemi. Kdyby nebylo pár bláznů, co nehledí na důchod, tak by asi ani chorea nebyla. Dalším důvodem je to, že na tribuně chybí starší vzory (čest vyjímkám jako Pišta). Je to hodně složitá otázka a třeba se ji někomu brzy podaří vyřešit. A navíc, co asi znají tábory po celém česko-slovensku, je fandění, jen když se daří. To považuju za velký nešvar českého fanouškovství. A ještě jedna věc, diváci chodí na soupeře, ne na svůj tým.

4. Jak vidíš budoucnost vašeho tábora?
Budoucnost tábora nevidím nijak růžově. Obzvlášť pokud se našemu týmu nebude dařit tak jako dřív. Ale to souvisí s předchozí odpovědí. Jinak snad přijde i nová osobnost na stupínek a podaří se jí ho převzít tam, kde je dnes a posunout ho na vyšší level. To bych si velmi přál a doufám, že už se na naší tribuně někdo takový pohybuje.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěchů v nové sezóně.

Zde si lze připomenout podzimní vystoupení fanoušků Olomouce.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace