o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn podzimu: Bohemians Praha 1905

úterý, 07.01.2014 - přejít do komentářů
Tradiční kotel za bránou, choreografie, pyro, slušné výjezdy nováčka...
/titleImg/souhrn-podzimu-bohemians-praha-1905/1/5607.jpg?width=570

V klubech Gambrinus ligy probíhá zimní příprava, a i když někde probíhají zajímavé například hráčské přesuny, tak po fanouškovské stránce se neděje nic zajímavého, až na světlé výjimky některých turnajů či přátelských utkání. Je tedy nejlepší čas na souhrn podzimní části sezóny 2013/2014 z hlediska prezentací jednotlivých táborů. Jako první přichází na řadu fanoušci Bohemians Praha 1905.

Bohemka je nováčkem ligy, ale jako nováčka ji prakticky ani nelze brát. Na každý pád, zelenobílí příznivci určitě jsou přínosem pro prvoligovou scénu. Na domácích zápasech vytvářel v Ďolíčku velmi slušnou atmosféru početný kotel za brankou, přičemž se pravidelně objevovaly choreografie a hojně bylo odpalováno také pyro. Návštěvnost měla konstantní rytmus kolem 4 000 diváků, konec konců průměrná návštěva má hodnotu 4 061 diváků (idnes.cz, 1999-2014), čímž se klokani řadí na 10. místo.

Fanoušci Bohemky se neztratili ani venku. Hodně k tomu pomohla tři derby, na která zelenobílí zavítali v hojném počtu, a při kterých byli patřičně slyšet. V nezanedbatelných počtech se příznivci představili i na zbylých stadionech, snad jen ve 2. kole v Brně byla účast slabší.

Nejlepší ovšem bude, když si přečtete hodnocení přímo z tábora Bohemians a prohlédnete fotogalerii. Za vyhovění žádosti o vlastní hodnocení v táboře Bohemians (aktivních členů kotle) pro náš web děkujeme. Příští díl bude věnovaný fanouškům Baníku Ostrava.

POHLED BOHEMIANS:

Hodnocení našich výkonů v kotli za první polovinu soutěže musím rozdělit na dvě části.

Porovnám-li náš fanatismus s ostatními kluby GL , můžeme být spokojeni a myslím, že jsme byli přínosem pro český fotbal. Fandilo se vždy celý zápas a poměrně hlasitě, chorea byla vždy připravena, sem tam nějáký ohýnek také byl. Po návratu z vyhnanství (přes 6600ks) a následném pádu do FNL se naše počty rapidně snížily, a to na 4151 ks věrných, kteří zápas nevynechali, což nás umístilo na 10. místo v tabulce návštěvnosti. Na venkovní zápasy mimo Prahu nás vyjíždělo průměrně 150 ks, což sice také není žádné velké číslo, ale průměrný počet našich hostů byl 57 ks.Tolik asi k hodnocení oproti ostatním klubům. Ostatní kluby ale nikoho nezajímají a porovnám-li to s naším standardem, tak to byla pěkná bída a musíme přidat. V kotli je stále spousta lidí, kteří si buď jen tiše pobrukují, nebo nezpívají vůbec, někteří jsou tak utahaní z práce, že už ani nemůžou zvednout ruce, žabomyší války nebudu komentovat vůbec. V ulicích je málo samolepek, grafity žádné, na choreo se vybírá málo peněz a na vytvoření se podílí v průměru 4 lidi.

I přes to vše si myslím, že jsme si kvalitu udrželi a v Ďolíčku i mimo něj vždy vytvořili skvělou atmosféru a užili si fotbal se vším, co k němu patří. Navrch jsme přidali koncerty několika kapel v Ďolíčku a na rozlučku s rokem 13 i pyroshow na Vánocích s klokanem. Do druhé půlky vlítneme odpočatí a natěšení, takže se těšte na horko v kotli, ještě nápaditější chorea, nové chorály a snad brzy i otevřený ultras shop.Udržujte nám přízeň, přidejte se k nám a rozšiřme jádro Bohemians Ultras.

Bohemians nejlepší v Praze
Tommy1905 ultras

DOMÁCÍ PREZENTACE














DOMÁCÍ KOTEL






VÝJEZDY















clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace