o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn podzimu: FC Baník Ostrava

čtvrtek, 09.01.2014 - přejít do komentářů
Prvotřídní výjezdy a choreografie + hodnocení z ostravského tábora...
/titleImg/souhrn-podzimu-fc-banik-ostrava/1/5609.jpg?width=570

Ve druhém díle souhrnu podzimu přichází na řadu další silný, velmi silný tábor – Baník Ostrava. Z baníkovského tábora nám přišlo rozsáhlé vlastní hodnocení, za což děkujeme, a tak zde jen minimum slov.

Slezané pokračovali ve výtečných výjezdech, nejvíce v paměti zůstává asi hned první představení v Edenu. Druhá velká pochvala míří za choreografie, Chachaři se očividně řídí heslem „hlavně kvalitně“. Podzimní produkce byly precizně provedeny nejen na domácích ochozech, ale také na venkovních stáncích! Kvalitu choreografií potvrzuje i Ultras liga, ve které fanoušci Baníku svou tvorbou ovládli dvě ze tří kol. Na druhou stranu, snad i ostravský kotel bude souhlasit, že v domácím supportu vězí trochu slabina jinak tohoto velmi kvalitního tábora. Ale dále už trochu statistik, hodnocení z ostravského tábora a fotografie. Příště se bude slovo týkat Příbrami.

PŘEHLED POČTŮ

Výjezdy:

Slavia Praha – počet 849/361km, pátek
Viktoria Plzeň - 439/467,5
Příbram – 261/442
Kroměříž (pohár) – 200/112,5, středa
Sparta Praha – 698/360
Ústí nad Labem (pohár) – 95/431, středa
Slovácko – 565/131,5
Dukla Praha – 272/360, pátek
Vysočina Jihlava - 208/272,2, pátek
Mladá Boleslav - 294 /351,1

Domácí zápasy:

Mladá Boleslav – 5.491 diváků
Jablonec – 6.872 d., pondělí
Zbrojovka Brno – 4.127 d.
Boheminas Praha 1905 – 3.980 d.
Slovan Liberec – 3.672 d.
Znojmo – 5.102 d.
Sigma Olomouc – 3.080 d.
Teplice – 2.015 d., pondělí

POHLED BANÍKU OSTRAVA:

Bude to trochu obehraná písnička. Zhodnocení podzimní části začnu tím, co nás nejvíce trápilo a co bohužel téměř nejsme schopni vlastním přičiněním zlepšit – domácí návštěvnost. Je nedůstojné, jak málo lidí podporovalo Baník na Bazalech. Důvodů je hned několik a jsou všem dobře známy, takže je zbytečné je rozepisovat. V důsledku však návštěvnost, kromě jiného, výrazně omezovala naše možnosti v ochozech. Všechny podzimní choreografie z domácích zápasů se tak odehrávaly pouze v kotli. Svou kvalitu však měly, takže s nimi až na drobné výhrady převládá spokojenost. Na čem se okolnosti podepsaly výrazněji, je forma kotle a dopingu obecně. Jako již tradičně. Nejvíce naplněný kotel, stejně jako stadion (6.872) byl při pondělní dohrávce čtvrtého kola s Jabloncem. Nejméně diváku si našlo naopak cestu na Slezskou v posledním mrazivém podzimním kole s Teplicemi (2.015). Za zmínku z domácího prostředí stojí ještě povedené akce „modrobílý kotel“ z úvodních dvou zápasů a „Akce čapka“ odehrávající se při posledním domácím klání.

Žádné překvapení se zpočátku nekonalo na výjezdech. Ty na Slávii a do Plzně byly vydařené po všech stránkách. Speciálně na prvně jmenovaný zápas byla v prázdninové Ostravě a dalších městech Baníku vyhlášena mobilizace k pokoření početního rekordu na tomto stánku. Ulice měst vyzdobila tisícovka plakátů, bezpočet nálepek a transparenty propagující úvodní klání sezóny. Snaha se vyplatila a do moderního stánku ve Vršovicích dorazilo podporovat svůj tým 849 fanoušků FCB. I na další dva velké výjezdy, na Letnou a do Uherského Hradiště, se přítomní Chachaři předvedli ve velmi dobrém světle. Avšak účast na těchto zápasech vyvolala mezi ostravskými spíše zklamání. Výjezdy na Duklu a Jihlavu byly jako obvykle bez chuti a jako zklamání podzimu bych označil Příbram, kde nás čekala třetí „čtyřka“ v řadě. Tečkou za podzimem pak byla Boleslav, kde se o zábavu staraly převážně vymleté bezpečnostní složky všeho druhu. Pyrotechnika se objevila na všech venkovních střetnutích vyjma Dukly a Jihlavy. Nutno také poznamenat „vybílené“ sektory pro hostující příznivce v Plzni a 2x Praze. V ligovém poháru dokázali hráči FCB napsat pouze dvě rozporuplné kapitoly, což pro „Vlajkonoše domácí“ znamenalo středeční výlety do Kroměříže a Ústí nad Labem. Co se týče například problému s vpuštěním prezentací na cizí stánky, ty nastaly již klasicky v Mladé Boleslavi. Přesný opak v tomto směru čekal Chachary v Edenu a Uherském Hradišti.

Pokud jde o samotné prezentace, za vrchol bych označil úplný začátek. Dvojitá kartoniáda doplněná o pásy a plachty v Edenu byla v našich lukách a hájích riskem, který se vydařil. Provedení bylo díky příkladné spolupráci všech na sektoru poměrně rychlé a úplné.  Na organizaci bylo náročné i další výjezdové představení v Plzni. Nakonec natažení pásů dopadlo příkladně. Podstatný problém číhal na Chachary na Slovácku. Díky malého počtu nechtěli dlouho policisté povolit otevření třetího sektoru (nakonec po zásahu domácích funkcionářů byla branka odemknuta), kde již byly nachystány kartóny na svatováclavské choreo. Kromě choreografií z již zmíněných povedených výjezdů bych vyzdvihl domácí „Léto 2013“, nebo poděkování panu Cviertnovi, které bylo, jak už to u tak smutných událostí bývá, šito horkou jehlou. Vrcholem podzimu na Bazalech pak byl „Smog“, který tvořilo hned několik prvků, z nichž nejtematičtější – dým, nám rozfoukal vítr.

Krom samotných choreografií obohatili inventář ostravských ultras dvě hlavní vlajky „SK Slezská Ostrava“ a „Bazaly“ + několik menších zástav na ploty přidaly naše fankluby. Rozrostla se i původní třicítka obouruček vyrobená na jaře o dalších osmnáctku. Support na Bazalech, již neodmyslitelně doplnily i klasické konfety nebo nastříhané papírky. I v jarní části sezóny chceme držet trend z podzimu. Tedy připravovat optické produkce jen na vybrané zápasy a upřednostňovat kvalitu před kvantitou.

DOMÁCÍ PREZENTACE
















DOMÁCÍ KOTEL






VÝJEZDY

























Autor: oo

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace