o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn podzimu: FC Slovan Liberec

pátek, 25.01.2013 - přejít do komentářů
V dnešním díle Gambrinus liga Speciál se podíváme na fanoušky Liberce
/titleImg/souhrn-podzimu-fc-slovan-liberec/1/4735.jpg?width=570

V minulém díle Gambrinus liga Speciál jsme se věnovali fanouškům Jablonce, nyní zamíříme do sousedního Liberce. Jak se prezentovali fanoušci libereckého klubu v podzimní části ligy se dozvíte a taky uvidíte níže.

1. Návštěvnost
Zisk titulu mužstva Liberce v loňské sezóně nebyl oceněn v podzimní části hodnotnými návštěvami. Návštěvy při domácích utkáních Severočechů byly sice poměrně stabilní, avšak jen velmi průměrné. Nejvyšší domácí návštěva byla zaznamenána v 6. kole (třetí domácí utkání) při střetnutí se Slavii Praha, činila 4 848 diváků. Zbylých šest návštěv se vešlo do rozmezí 3 076 - 4 180 diváků. Celou situaci si můžete prohlédnout v grafu. Průměrná návštěva má hodnotu 3 650 diváků, čímž Liberec zaujímá 10. místo v tabulce domácí návštěvnosti. Klubu takového formátu by zcela jistě slušel více zaplněný stadion.



2. Domácí prezentace a atmosféra
V rámci domácích soubojů si fanoušci Liberce udržují laťku na dobré úrovni. Hlasitou atmosféru vytváří stabilně něco málo přes 200 kotelníků. Dojem ze supportu zlepšuje jeho pestrost. Kvalitně se Severočeši prezentují po optické stránce, i když konec minulé a začátek letošní sezóny provázely neshody uvnitř kotle, které vedly k pozastavení optické prezentace. Nakonec se však v průběhu podzimu chorea přeci jen na tribuny libereckého stadionu vracejí. Liberecké choreografie jsou z dlouhodobého hlediska povedené a svou kvalitou a nápadem patří mezi nejlepší, jaké jsou na tribunách českých stadionů vidět. V podzimní části se fanouškům Liberce nejvíce povedlo poslední podzimní domácí utkání (15. kolo, soupeř Plzeň), na které si připravili choreografie věnované Janu Nezmarovi a Tomáši Janů. K libereckému kotli patří také pyrotechnika a velké množství různých vlajek. Malé minus lze najít v někdy hluchých místech při zápase z hlediska supportu.

3. Výjezdy
Na venkovní zápasy fanoušci Liberce vyjíždí pravidelně a i v poměrně slušných počtech na české poměry. Na vzdálenější zápasy či ty "méně atraktivní" to v podzimní části bylo zhruba kolem 50 - 90 lidí, v Jablonci a na Spartě byla účast hojnější. Severočeši jsou venku vždy slyšet a občas si připraví i nějaký nápis.

4. Shrnutí
I když v minulé, titulové sezóně byla kulisa v Liberci ještě bouřlivější, tak stále si fanoušci udržují velmi solidní standard. Vyzdvihnout lze především choreografie při domácích zápasech, které mají celkově kvalitní provedení. Velmi dobré parametry má i samotný kotel, který je početný, je vybaven mnoha vlajkami a předvádí pestrý support, nicméně místy se při supportu objeví hluchá místa.

Prezentaci fanoušků Liberce v podzimní části ligy si můžete prohlédnout prostřednictvím fotek níže. V příštím vydání se vrátíme zpšt na Moravu, v centru pozornosti budou fanoušci Olomouce.


clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace