o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn podzimu: FK Jablonec

neděle, 13.01.2013 - přejít do komentářů
V dnešním díle Gambrinus liga Speciál se podíváme na fanoušky Jablonce
/titleImg/souhrn-podzimu-fk-jablonec/1/4719.jpg?width=570

Ve čtvrtém díle aktuálního speciálu našeho webu se zaměříme na prezentaci fanoušků Jablonce v podzimní části Gambrinus ligy. Jablonec je dalším táborem z oblasti severních Čech, kde zůstaneme i v příštím vydání, které se bude věnovat fanouškům Liberce. Nyní si můžete níže prohlédnout, jak si vedli příznivci severočeského zelenobílého klubu.

1. Návštěvnost
Návštěvnost fotbalu v Jablonci, tak to je již několik let kapitola sama pro sebe. Lidé v tomto bez pěti tisíc padesátitisícovém městě nejeví zájem o fotbal, a to ani v půlsezóně, ve které tým trvale figuruje na špici tabulky, jinak si nelze vysvětlit podzimní výši jabloneckých návštěv. První tři domácí utkání to ještě vypadalo nadějně, přičemž v 5. kole přišel vrchol při atraktivním souboji se Spartou, který sledovalo téměř 6 000 diváků. Jenže poté jakoby si diváci v Jablonci řekli, že mají na dlouhý čas splněnou úlohu jít na fotbal. Posuďte sami - dalších šest domácích zápasů sledovaly návštěvy v rozmezí 1 612 - 2 058 diváků.

V součtu devíti domácích utkání činí průměrná návštěva Jablonce 2 902 diváků, což Severočechy řadí na 13. místo v tabulce. Jednotlivé návštěvy zápasů Jablonce v podzimní části Gambrinus ligy jsou zaznamenány v grafu níže. Nezbývá než doufat, že na jaře, kdy půjde do tuhého v bojích o nejvyšší příčky tabulky, budou návštěvy v Jablonci přece jen reprezentativnější.


2. Domácí prezentace a atmosféra
Atmosféra při domácích zápasech Jablonce by mohla být rozhodně lepší. O podporu se snaží kotel o několika desítkách členů, zhruba tak padesáti až sedmdesáti, ale schází pestrost pokřiků a chorálů, intenzita a vytrvalost supportu a podobně. Velmi často tak jsou slyšet výkřiky jedinců z tribun.

O poznání lepší to je s aktivitami jabloneckých ultras. Několik choreografií bylo k vidění, ta nejpovedenější, a zároveň velmi originální ("Prague pride") se urodila k 5. kolu k utkání se Spartou Praha. Tradiční je u Severočechů používání pyrotechniky, která je v jejich podání velmi zdařilá a efektivní. 

3. Výjezdy
Na venkovní zápasy vyjíždí věrní fanoušci, kteří si výjezdy velmi užívají. V Čechách je jejich počet kolem 20 - 50, zápasů na Moravě se účastní jedinci. V těchto počtech je obtížné předvést kvalitní support, nicméně fanoušci Jablonce si téměř vždy připraví nějaké okořenění zápasu, ať už je to pyrotechnika nebo nějaký nápis. Nejlépe se Jablonečtí prezentovali v 11. kole na stadionu Plzně. Vzhledem k tomu, jakou úroveň mají domácí zápasy Jablonce, tak výjezdy jsou v tomto poměru solidní. Výjezdovou nulu Severočeši nezaznamenali, což lze jen kvitovat.

4. Shrnutí
Divácká a fanouškovská scéna v Jablonci postrádá mnohem lepší úroveň. Domácí návštěvy jsou velmi bídné, stejně tak atmosféra při domácích zápasech je slabá. Kotel není natolik početný, aby s tímto stavem dokázal něco udělat. Na druhou stranu, o aktivity nouze není, jak při domácích zápasech, tak na výjezdech. Stará se o ně několik věrných fanoušků jabloneckého klubu, kteří si zaslouží respekt a snad jejich aktivita přitáhne do hlediště další aktivní fanoušky.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace