o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn podzimu: FK Teplice

středa, 02.01.2013 - přejít do komentářů
V dnešním díle Gambrinus liga Speciál se podíváme na fanoušky Teplic....
/titleImg/souhrn-podzimu-fk-teplice/1/4704.jpg?width=570

V prvních dvou dílech našeho zimního speciálu jsme se věnovali nováčkům Gambrinus ligy. Brno i Jihlava náleží na území Moravy, a tak v dalším vydání pro změnu zavítáme na sever Čech, konkrétně do Teplic. Podíváme se, jak si v podzimní části soutěže vedli fanoušci místního klubu FK.
Ještě na startu sezóny 2012/2013 bychom pravděpodobně uváděli prognózu, že po podzimní části soutěže nebude o čem psát z hlediska prezentace fanoušků Teplic. Jenže byli bychom s ní vedle jak ta jedle, tepličtí příznivci totiž patří k příjemným překvapením podzimu.

1. Návštěvnost
Návštěvnost je po delší dobu slabou stránkou teplického klubu. V podzimní části jen dvě návštěvy vybočily z velké šedi průměru – hned ta úvodní na zápase s Mladou Boleslaví (4 232 d.), a pak především ta v 8. kole na utkání s Plzní (5 480 d.). Třetí nejvyšší návštěva má už hodnotu pouze 3 318 diváků. Je velká škoda, že takový nádherný stánek zeje prázdnotou. Průměrně přišlo v Teplicích na jeden fotbalový zápas v podzimní části 3 327 diváků, což klub v této statistice řadí na 11. místo. Jednotlivé návštěvy jsou vyjádřeny v grafu níže.


2. Domácí prezentace a atmosféra
Asi všichni jsme v posledních letech při návštěvě Teplic byli zvyklí pouze na občasný výkřik pár fanoušků „Teplice“ a k tomu na práskot bubnů. V podzimní části jsme ovšem mohli zaznamenat výrazně zlepšené vystoupení fanoušků Teplic. V jednom z rohů stadionu se zformovala skupina Sektor 15, která posunula atmosféru a optické prezentace v Teplicích na mnohem lepší úroveň. O solidní atmosféru se pravidelně staralo asi 80 členů, jež k supportu často přidávalo i choreografii. Zaujala především prezentace „ŽLUTOMODRÝ SVĚT“ ve 4. kole při zápase s Příbramí, kterou jsme tehdy v souhrnu kola označili jako produkci kola. S postupem kol se kotel alias Sektor 15 stále zlepšoval v atmosféře, objevila se i pyrotechnika a vše je na nejlepší cestě, aby kulisa v Teplicích byla časem ještě bouřlivější. Od nás prozatím jasná pochvala za pokrok.

Do dění se z hlediska atmosféry dostává i Fanklub Teplic, jenž je však početně slabší. Nicméně optické prezentace si také dokázal připravit, lze uvést například choreografii věnovanou Vlastimilu Marečkovi.

3. Výjezdy
Ve výjezdech se fanoušci Teplic zatím spíše „rozkoukávají“. Ven vyjíždějí ti nejvěrnější, jejich počet je obvykle mezi 10 až 30 a většinou mají roli spíše diváků. Avšak dočkali jsme se od Teplic již také slušného výjezdu, a to na Spartu, kde o sobě zdatně dávalo vědět zhruba 80 žlutomodrých fanoušků. Lze si jen přát, ať je tento jev v budoucnu mnohem četnější. 

4. Shrnutí
Fanoušky Teplic lze označit za skokany podzimu. Celkově jejich úroveň vystoupení sice stále patří jen mezi velmi průměrné, ale v porovnání s předchozími roky je zaznamenán značný pokrok. Vzhledem k nastoupenému trendu lze navíc očekávat, že fanoušci Teplic svou prezentaci budou nadále zlepšovat. Chvályhodné jsou výkony na domácí půdě, naopak výjezdy jsou zatím na samém startu cesty k dobrým výkonům. Vzhledem k tomu, že od fanoušků Teplic nikdo vůbec nic nečekal, tak jsou jejich vystoupení příjemným překvapením. Jen tak dále!

SEKTOR 15

VÝJEZDY + FANCLUB

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace