o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn podzimu: SK Slavia Praha

středa, 20.02.2013 - přejít do komentářů
V dnešním díle Gambrinus liga Speciál se podíváme na fanoušky Slavie
/titleImg/souhrn-podzimu-sk-slavia-praha/1/4772.jpg?width=570

Vyplnění okurkové sezóny seriálem Gambrinus liga speciál se nezadržitelně blíží ke konci, předposledním aktérem této naší aktivity je Slavia Praha. Slavia Praha je v českém fotbale velký pojem a fanoušci klubu jménu rozhodně pomáhají, dělají velmi dobrou prezentaci. Jak konkrétně si vedli Slávisté v podzimní části sezóny 2012/2013, to je předmětem tohoto článku a vy se to dočtete níže.

1. Návštěvnost
Nad návštěvami Slavie se u většiny lidí budou asi vznášet poněkud rozpačité dojmy. Sešívaní si sice prošli poměrně složitým obdobím, které zájmem lidí určitě zahýbalo, zejména se jedná o situace spojené s vedením klubu, a i když návštěvy mají dále svou solidní úroveň, na české poměry vysokou, tak snad budou všichni souhlasit, že podobně jako Spartě by Slavii slušely vyšší, nejlépe pěticiferné návštěvy. Snad to zase brzy přijde.

Nejčastěji bylo na zápasech bíločervených přítomno kolem šesti a sedmi tisíc diváků. Velmi dobrá návštěva (téměř 9 000) sledovala atraktivní utkání s Plzní a všem návštěvám se vymykalo velké pražské derby, kdy se stánek Slavie z velké části zaplnil - 15 654 diváky. V součtu slávistům vychází divácký průměr 7 854 diváků a to stačí na 2. místo v tabulce. Jednotlivé návštěvy ukazuje graf.


2. Domácí prezentace a atmosféra
Sešívaní v domácím prostředí představovali po ultras stránce velkou parádu. Snad každá rozsáhlejší choreografie zasloužila obdiv. Vypíchnout lze především kartoniády, které se objevily ve více případech (proti Jihlavě, Spartě či Plzni), přičemž všechny byly výborně provedené. Dále nelze neupozornit na efektivní využívání pyrotechniky, např. při souboji s Plzní byla z ohňů vytvořena "120". Do třetice pochvalu sešívaní zaslouží za optický dojem při používání velkého množství mávacích vlajek.
Stejně pozitivně musí vyznít i charakter kotle a jeho support. Po loňské nepříliš vyvedené sezóně Slávistů byl kotel v podzimní části ligy znovu výborně zaplněn a to se odrazilo v síle a efektivnosti supportu. Sešívaní jsou v supportu skvěle organizovaní, mají velkou zásobu kvalitních chorálů, které výborně zní, fanděním se baví a celkově je jejich domácí support opravdu na vynikající úrovni.

3. Výjezdy
Ve výjezdech mají fanoušci Slavie stabilně velmi dobrou úroveň. V podzimních venkovních zápasech obsazovali sektory hostů v řádu stovek, odhadem dvou až tří. Jen na Moravě (na Slovácku) a ve Slezsku (v Ostravě) jejich počet přesahoval jednu stovku. Produkcí se venku u sešívaných vcelku logicky příliš neobjevilo, nejvýraznější byly aktivity v Ostravě a na Dukle. Ve srovnání s domácími vystoupeními ani support neměl takovou úroveň, ale na výjezdy jej lze hodnotit rozhodně kladně, Slávisté bývají velmi slyšet.

4. Shrnutí
Fanoušci Slavie představují špičkový tábor na naší scéně. Jejich domácí výkony mají mnohdy úroveň kvalitních evropských kotlů. Support kotle je skvěle organizovaný, pestrý a bouřlivý. Choreografie sešívaných snesou ta nejpřísnější měřítka, jsou velmi kvalitní. Ve výjezdech si Slávisté drží solidní laťku. Aby vše do sebe hezky zapadalo, tak ještě kdyby se tak ty návštěvy zvýšily. Uvidíme, co nám sešívání připraví v budoucnosti.
Fotogalerie fanoušků Slavie je k dispozici níže.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace