o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn podzimu ve FNL - 2. část

sobota, 23.01.2016 - přejít do komentářů
Na řadě jsou Pardubice a Opava!
/titleImg/souhrn-podzimu-ve-fnl-2-cast/1/7334.jpg?width=570

Včera jsme přinesli první díl půlročního souhrnu dění ve FNL a dnes pokračujeme druhým dílem. Podíváme se na aktivity fanoušků Pardubic a také fanoušků z Opavy.

Pohled Opavy:

Podzim 2015 byl z naše pohledu určitě zklamáním. Pozitivem může být bráno, že jsem ani v tomto období nezaznamenali výjezdovou nulu (poslední se datuje do sezony 2002/2003), zorganizování sbírky pro děti z Klokánku nebo podpora opavského útulku. Viditelný byl pokles ultras aktivity. Tento fakt poznamenalo více faktorů. Tím hlavním z nich bylo, že jsme přišli o prostory, ve kterých jsme choreografie připravovali a nedokázali jsme si najít nové. Dalším důvodem je upadající úroveň už tak hodně slabé druhé ligy (navíc druhou ligu opustili Sigma Olomouc, Zlín a Žižkov, oblíbené destinace opavských fanoušků a ještě došlo ke snížení účastníků druhé ligy na 15 týmů, čímž se tato soutěž dosti diskreditovala). Dále nenaplňování sportovních cílů, které byly před sezonou vedením slibovány a celková situace v klubu vůbec. To vše vedlo k velké nechuti lidí, kteří se o chorea starali něco vytvářet.

Domácí zápasy:

Průměrná návštěva oproti loňské sezóně klesla z 2069 diváků na pouhých 1548 na zápas, což je nejméně v historii SFC. Tyto tristní návštěvy poznamenaly také počet fanoušků v kotli. Ale našly se zápasy, kdy byl domácí sektor zaplněn docela slušně a na supportu to bylo znát. Na domácích zápasech jsme se většinou prezentovali různými mávačkami, obouručkami, menšími malůvkami a několikrát jsme také použili pyrotechniku.

Výjezdy:

Spousta fanoušků se těšilo na výjezd do Českých Budějovic. Měl to být jeden z vrcholů sezony. Bohužel si ale budějovičtí zvolili jako svůj hrací den pátek a tak se tohoto výjezdu zúčastnilo „jen“ 48 příznivců SFC. Nejvíce nás přijelo pod Žižkovskou věž, kde letos hraje svá domácí utkání Vyšehrad (180 fans). Přes stovku nás bylo ještě v Karviné (153), ale zde mohl být náš počet rozhodně vyšší. Samostatnou kapitolu tvoří výjezd do Znojma, kde jsme se hodně těšili a ještě tři týdny dopředu se ujišťovali o původním nedělním termínu,abychom si mohli naplánovat naše tradiční zpestření s tímto výjezdem a den před zápasem už tak mělo být ve Znojmě na 50 Opaváků . Termín byl ale nakonec změněn na páteční, takže opět velké zklamání (především z postoje našeho vedení k tomuto verdiktu). Ještě jeden náš výjezd se odehrával v pátek a byl to zápas v dalekém Ústí nad Labem, kam nás dorazilo 12. Oproti loňské sezoně, která byla z výjezdového hlediska naše nejúspěšnější byl podzim 2015 zklamáním.

Podporovali jsme také naše přátelé z Wroclawi. Kromě účasti na některých ligových zápasech Slasku doma i venku(nejpočetnější výjezd v obou případech v Bielsko-Biale a to jak na poháru,tak v lize,vždy hráno v týdnu,kde nás bylo kolem 40) vyrazili fanoušci SFC i na zápasy předkola evropských pohárů. Do slovinského Celje přijelo 12 opaváků a výjezd do švédského Götteborgu si nenechalo ujít 10 fans SFC.

Bojím se toho, že se řítíme někam, kde nikdo z nás nechce být. Důvody proč tomu tak je jsem už napsal na začátku tohoto hodnocení. K lepším zítřkům rozhodně nepřidá ani neatraktivní hra, kterou se posledních pár sezon prezentujeme a také fakt, že fotbal v Opavě stále nikam nevede, i když vedení nám neustále maže med kolem huby, ale kde nic tu nic. . Navíc lidé, kteří se dlouhá léta starají o organizaci opavské scény stárnou a nových mladých nepřibývá. Rád bych na konci jara 2016 psal jiné řádky, ale nevím, nevím. Vše záleží jen na nás Opavácích, jak se k současné situaci postavíme. Takže JEDINĚ SLEZSKÝ a pojďme na jaro.

Pohled Pardubic:

Podzimní část sezóny hodnotíme jako jednu z méně vydařených, neboť se nám nepodařilo udržet si náš početní i fanatický standart, který převládal předchozí ročníky FNL. Z úvodu sezóny stojí za zmínku VÝCHODOČESKÉ DERBY, kterého se účastnilo přibližně 80 fanatiků a ti byli oděni do bílé barvy. Na domácích utkáních se nestalo nic, co by si zde zasloužilo zveřejnit (Bohužel).
Jako nejvíce vydařené zápasy hodnotíme obě utkání se Spartou, kde jsme předvedli kvalitní support a na výjezdu i dobrý počet. I přes špatný termín se dopravilo do Prahy na 70 – 80 Pardubáků. Bohužel byla naše skupina převážně neaktivní a nic zajímavého se nestalo. Věřme, že se vše v dobré obrátí a po skončení sezóny se budeme moct rozepsat více.

Autoři souhrnu: TK + HR

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace