o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn Tipsport extraligy: Září 2013

sobota, 05.10.2013 - přejít do komentářů
Pohledy na kotle, produkce, zajímavé souboje...
/titleImg/souhrn-tipsport-extraligy-zari-2013/1/5362.jpg?width=570

Hokejová Tipsport extraliga běží ve svém pravidelném rytmu, už uběhlo několik dní dalšího měsíce, a tak je nejvyšší čas se krátce poohlédnout za tím, co se na tribunách událo v měsíci předchozím. První měsíc, září, byl neúplný a bylo v něm odehráno sedm kol. Od některých táborů jsme se dočkali choreografií a nechybělo několik oboustranně zajímavých soubojů. Vedle tohoto v článku nabízíme pohledy na fanouškovské kotle.

1. Kotle
Zatímco zaplněnost většiny zimního stadionu se kolikrát mění při jednotlivých zápasech, roli hraje atraktivnost soupeře, změna sportovní formy, možná hrací den, tak jedna část mívá vesměs stálé obsazení. Tou je samozřejmě fanouškovský kotel. Pro přehled toho, jaký je kde kotel, uvádíme níže fotografie. Asi drtivá většina příznivců zná například zlínský „růžek“, pardubickou tribunu na stání za brankou, to samé u Sparty atd., ale co třeba Karlovy Vary, Chomutov, nově teď Hradec Králové? Mají vůbec kotel? Některé kluby nejsou tolik prezentované, ale kotel jejich fanoušků může být převapením.

HC Piráti Chomutov




HC Enegie Karlovy Vary




HC Vítkovice



HC Škoda Plzeň




HC Slavia Praha





HC Sparta Praha




HC PSG Zlín



HC Mountfield Hradec Králové





HC Bílí Tygři Liberec



HC ČSOB Pardubice







HC Rytíři Kladno



Pozn. U táborů, které tu nejsou uvedeny, se nám nepodařilo najít adekvátní fotku kotle. Pokud ji někdo z řad příznivců bude mít, budeme rádi za zaslání (info@supporters.cz), a stejně tak rádi to zde doplníme.

2. Choreografie/Optické prezentace
I hokejové tábory se činí na poli optické prezentace. Hned v prvním kole proběhla akce Motor, o které je napsáno zde. Mimo to byla v prvních sedmi kolech k vidění řada dalších produkcí, přičemž se objevilo i pyro. Aktivity táborů jsou sesumarizovány níže.

HC Škoda Plzeň

Od Západočechů lze formou videa zmínit venkovní produkci na Spartě ze 3. kola, a především dvě velké domácí plachty. V 1. kole při zápase s Vítkovicemi rozvinuli mistrovskou plachtu, v 6. kole s Karlovymi Vary plachtu s konfrontací obou klubů, která vycházela mnohem lépe pro Plzeň.




HC Kometa Brno

Fanoušci Komety si v prvních sedmi kolech připravili dvě rozsáhlé choreografie. V 7. kole s Plzní se jednalo o 3D choreo. V úvodním domácím utkání s Pardubicemi výroční choreografii doprovodily modrobílé pásy.





HC Piráti Chomutov

V 6. kole při duelu se Slavii Praha se nad hlavami kotelníků objevila velká vlajka. Za spatření potom stojí slogan pod kotlem.



HC Energie Karlovy Vary

Od fanoušků Karlových Varů bylo k vidění choreo v 1. kole při souboji s Chomutovem.



HC Vítkovice

Fanoušci Vítkovic uvedli choreografii ve 2. kole při zápase s Karlovymi Vary. V klubu přívitali Romana Šimíčka, jenž dlouhou dobu zářil na vítkovickém ledě. To ale ze strany příznivců vítkovického klubu nebylo v dosavadním průběhu vše, objevily se i další nápadité choreografie.






HC Slavia Praha

Sešívaní byli aktivní při prvním domácím zápase, ve 3. kole, kdy přivítali Pardubice. Připravili výroční kartoniádu a vítací nápisy pro některé hráče.





HC Sparta Praha

Sparťané byli nejaktivnější v 1. kole, kdy v rukou drželi číslo dresu jejich superkanonýra Petra Tona a prezentovali se nápisy s vlastnostmi, které by neměly chybět u jejich klubu. Ve vybavení mají fanoušci Sparty rovněž sektorovku.





 
HC Oceláři Třinec

Oceláři se činili při úvodním utkání sezóny, kdy předvedli choreo ve znamení třineckého dračího srdce pro ročník 2013/2014 a přidali pyro na konci vystoupení.





HC Mountfield Hradec Králové

Fanoušci Hradce vytvořili choreo na 7. kolo, kdy se představili při derby v Pardubicích. Derby okořenili také o pyrotechniku.




HC Bílí Tygři Liberec

Tygři se prezentovali choreem ve 2. kole při zápase s Plzní, ve kterém soupeře přetavili v zákusek ke kávě.



HC ČSOB Pardubice

Fanoušci Pardubic ukázali dvě velké sektorovky. Choreo si připravili v 7. kole při derby s Hradcem Králové a přidali nápis, kterým volali po návratu českobudějovického hokeje do extraligy.







HC Rytíři Kladno

Fanoušci Kladna také předvedli několik aktivit. Do jejich produkce se například zařadilo přivítání kladeňáka Petra Tenkráta, nebo naopak projev nesympatie k trenéru Slavie Vladimíru Růžičkovi.






3. Zajímavé souboje
Zajímavých soubojů probíhá řada, ale jen přece derby či souboj dvou rivalů mívají v sobě něco navíc. Oba kotle bývají velmi početné a atmosféra mívá velký náboj. K tomu se při těchto utkáních často objevují choreografie.

HC Pardubice – HC Mountfield Hradec Králové 3:2 pp. (10 194 diváků, vyprodáno)
V září jsme se dočkali východočeského derby Pardubice – Hradec Králové, ze kterého jsme přinesli fotoreport (zde), nyní se mu tedy kromě zmínky již nebudeme více věnovat.

HC PSG Zlín – HC Kometa Brno 4:3 po náj. (4 500 d.)
Druhý nadstandardní souboj se v rámci 6. kola odehrál ve Zlíně, kde do moravského derby nastoupila Kometa Brno. S ní přijelo asi 600 aktivních fanoušků a další příznivci byli různě po stadionu. Fanoušci Komety odpálili jednu dýmovnici a předvedli výborné fandění. Ke skvělé atmosféře přispěli také domácí, k vidění byla u kotle fanklubácká sektorovka. Je jen škoda, že návštěva nebyla vyššího čísla. Moravský souboj, který byl velmi zajímavý i na ledě, by si to rozhodně zasloužil.







Zdroje fotek: Oficiální internetové stránky HC Vítkovice STEEL, HC Energie Karlovy Vary, HC Kometa Brno, HC Slavia Praha, Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, HC PSG Zlín, Mountfield HK, HC Oceláři Třinec, Piráti Chomutov, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, stránky Fanklub HC Slavia Praha, SHS, Fan Club HC Pardubice

SLOVO NA ZÁVĚR

Sami můžete vidět, že materiálů s fanouškovskou tematikou je hodně. Je těžké vše zaznamenat, takže se mohlo stát, že i přes poměrně velké množství nasbíraných materiálů nám jen přece něco uniklo. V takovém případě budeme rádi, když nás doplníte. Lze také upřesnit, případně poopravit informace v textu, v případě nějakých nesrovnalostí. Chceme, aby souhrn byl co nejkvalitnější a prostor měli všichni.

 

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace