o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Sparta x Slavia aneb derby pražských S

středa, 17.04.2013 - přejít do komentářů
/titleImg/sparta-x-slavia-aneb-derby-prazskych-s/1/4889.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

279. derby pražských „S“ se mílovými kroky blížilo a já se dozvěděl, že možná poprvé nebudu tenhle zápas prožívat někde v hledišti, ale v trochu jiném „sektoru.“ Naskytla se možnost natáčet z plochy, chvíli jsem váhal, protože jsem si chtěl derby užít jako vždy s ostatníma v sektoru, ale nakonec jsem to vzal.
Jako už tradičně se i na derby připravovalo choreo, doladit ho na stadionu jsme se rozhodli v sobotu od 12ti hodin. Přišlo dost lidí, ale i tak jsem čekal, že zájem podílet se na přípravě chorea bude větší. Přesto díky všem, kdo přišel a nenechal to na ostatních. Samo se to neudělá…. Přípravy nám zabraly poměrně dost času, ale i tak jsme se pak stihli všichni odebrat do přilehlých hospůdek za těmi, kteří nám tam už dlouho dopředu „zahřívali“ místa.

Krátce před 18.hodinou se odebírám směr Letná, abych viděl příchod soupeřových fanoušků. Z dálky vidím, jak jsou drženi AK týmem na pláni. Před stadionem jsou neskutečné policejní manévry, lítají dělobuchy a v akci je opět inteligence policejních složek. Snaží se vystrnadit všechny z protilehlé tribuny až před fanshop, což se jim díky jejich síle nakonec daří. Fanoušky hostů pak ženou oklikou, aby nemohlo dojít ke střetu. Škoda, kdyby je hnali kolem fanshopu do jejich sektoru, mohla být ještě sranda, už se tam tvořila „ulička hanby.“ :-)

Odebírám se k ZC, kde mě po ukázání akreditace vpouští dál. V press centru si vyzvednu instrukce k zápasu, fešný obleček v podání zelené vesty s nápisem PHOTO a už si to štráduju na vyhrazené místo pro fotografy. Vybral jsem si místo vedle slávistického kotle. Ač nerad, další vyhrazený sektor je vpravo od střídaček, pod tribunou pro fankluby při hlavní tribuně. A z toho místa bych na chorea v kotli vůbec neviděl :-( Mé místo značně ovlivnilo i natáčení, kdy se mi ne moc často daří zachytit skandování kotle, protože je překřičeno fanoušky hostujícího týmu, které mám skoro za prdelí…

Nálada před zápasem je skvělá, opět je vyprodáno (byla by ostuda, kdyby nebylo) a kotle už jedou své chorály.

I úvod dnešního derby je specifický. Hymnu pražské Sparty zazpívá sólista opery Národního divadla Vratislav Kříž.

Zároveň proběhlo i poděkování Zdeňku Grygerovi za služby, které ve Spartě odváděl. Obdržel dres s číslem 126, které symbolizuje celkový počet odehraných utkání za letenský klub.

Po zahájení utkání se oba kotle předháněly v síle, jely se tradiční chorály obou táborů. Na hřišti bylo cítit napětí, Sparta byla jasným favoritem a ikdyž se říká, že derby nemá vyloženého favorita, tentokráte tomu bylo jinak. Sparta v minulém kole vyhrála v Olomouci hladce a přesvědčivě 3:0, v poháru stejného soupeře opět na Hané přehrála 4:2 a doma porazila vedoucí Plzeň 1:0. Slavia 5x za sebou neprohrála, pro prohru si přijela až na Letnou.

V sestavě Sparty je pro mě jedno překvapení, místo zraněného Holka nastoupí ve stoperské dvojici se Švejdíkem mladík Polom. Na straně soupeře nastupuje do utkání Hubáček, v 1.poločase nejvýznamnější ikona zápasu, ale o tom až za chvíli… Od začátku byla více aktivnější Sparta, Slavia působila místy bezradně.

V 10.minutě proběhlo na protilehlé tribuně připravované choreo. V kotli Slavie se kromě dělobuchu objevily červeno-bílé balonky a pyro.

Pak se opět bojovalo především mezi oběma 16tkama. První gól padl v 19.minutě, kdy zavěsil slávistický Hubáček. Po centru Hušbauera si dal výstavního vlastňáka.

Krátce po vstřeleném gólu bylo na řadě další choreo, tentokráte v horní části sparťanského kotle.


Sparta byla i nadále nebezpečnější a vytvářela si další šance. Druhý gól byl na spadnutí. Na branku běžel Láďa Krejčí, ale branku přestřelil. Gól přišel o minutu později. Čontofalský rozehrál na Hubáčka, ten podklouzl, míč nahrál Hušbauerovi, ten dále Lafatovi, který ho předložil milimetrově přesně na Kadlece a Venca k tyči uklízí. Sparta vede 2:0. Kotel skanduje dejte jim bůra, Letná je opět ve varu.

Hráči Sparty mačkají Slávisty a na jejich branku míří několik útoků a centrů, ovšem už bez gólového vyústění.

Slavie se zmohla na 2 rohy ke konci poločasu, ale nic z nich nevytěžila.

Při tom druhém spíš Kisel ohrozil pomezního na druhé straně.

Poločas skončil vítězstvím Sparty 2:0.

Ve druhém poločase Slavia krátce po začátku snižuje na 2:1. Běží 50.minuta… Domácí kotel je ale pořád na nohou, opět nějaké to pyro, balonky a choreo.

V 62.minutě mohl pojistit výsledek Lafata, ale hlavou trefil míč těsně vedle tyčky. Kotlem se opět nese: MY CHCEME TITUL, OLEEE….


Sparta má pak několik šancí, ale gól zatím nepřichází…

Slavia pak promarnila šanci na vyrovnání, když po centru Vošahlíka Skácel ve vápně trefuje hlavou nad. A jak se říká, nedáš – dostaneš…  o 10min později Sparta rozhoduje o svém vítězství. Láďa Krejčí zakončil brejk do rozhozené obrany a překonal Čontofalského – Sparta vede 3:1. Tímto výsledkem utkání i končí.

Sparta si vychutnává zasloužené vítězství a vrací Slavii porážku ze zimní části Gambrinus ligy.

Další videa ke shlédnutí - zde -

Autor: Blog & Daniel1983

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace