o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Supporters deník měsíce listopadu 2013

sobota, 28.12.2013 - přejít do komentářů
Oslavy, protesty, invaze, pyrotechnika, choreografie, ale i gumové projektily
/titleImg/supporters-denik-mesice-listopadu-2013/1/5591.jpg?width=570

Sice v pokročilém stádiu měsíce, ale přeci jen vám přinášíme deník měsíce listopadu 2013.

1. listopadu
Horké chvíle zažili sudí ve Vsetíně. Fanouškům se nelíbilo jejich řízení utkání, a tak zažil horké chvilky na ledě při snaze odjet do kabin. "Diváci, je potřeba se zklidnit. Nemůžeme tady rozhodčí vinit z toho, že jsme prohráli. Chovejme se jako lidi. Jestli chceme, abysme hráli před prázdnýma tribunama, tak tady dělejte bordel. Ale potom to bude znamenat, že nebudeme mít peníze ze vstupného, nebudeme mít na hráče a budeme tady hrát s Brumovem. Takže se uklidněte, nebo nám zavřou stadion,“ vyzýval hlasatel vsetínské publikum.

Znojemští fandové pří výjezdu do Vídně zase vzbudili rozruch transparentem Vivat Temelín.

2. listopadu
Při bělehradském derby to jako vždy žilo. Kromě toho, že fanoušci Partizanu zapálili stadion, tak se stihli mezi sebou poprat stoupenci Alcatrasu a Zabranjeni.

3. listopadu
Internetem se šíří choreo plzeňských, kteří reagují na mediální slova o krizi plzeňského týmu, který je „až“ na třetím místě tabulky. Proto vytahují nápis „Jestli je krize 3 flek, to ať jsme v krizi 1000 let.“

4. listopadu.
V Norsku z části legalizovali používání pyrotechniky. Fanoušci mohou před zápasem požádat o povolení některé pyrotechniky (světlice, dýmovnice...). Zatímco část fanoušků jásá, tak druhé části se nelíbí, že musejí o používání pyrotechniky předem informovat.

5. listopadu
Letadlo s fanoušky CSKA Moskva při cestě do Manchesteru neplánovaně přistálo v Kodani kvůli agresivnímu chování několika příznivců. Dánská policie jich šest zadržela, zbytek pokračoval s dvouhodinovým zpožděním v letu.

6. listopadu.
V Mnichově se odehrálo derby amatérských týmů Bayernu a Mnichova 1860. Utkání přihlíželo 12.260 diváků a atmosféra v hledišti snesla přísná měřítka.

7. listopadu
Fanoušci Celtiku napadli před zápasem Ligy mistrů s Ajaxem v Amsterdamu policisty v civilu a osm jich zranili. Patnáct výtržníků, kteří podle nizozemských médií útočili na policii lahvemi a tyčemi, skončilo ve vazbě.

8. listopadu
Nizozemská policie zatkla celkem 42 příznivců Dinama Zagreb. 15 fanoušky bylo zadrženo v Eindhoven na letišti a dalších 27 přímo v Eindhovenu. Chorvatští příznivci byly zadrženi porot, že neměli vstupenky na utkání a podle nizozemských úřadů hrozilo nebezpečí, že budou v ulicích města vyvolávat konflikty.

9. listopadu
Ve 3. italské lize se mělo odehrát lokální derby mezi celky Salernitana a Nocerina. Lokální derby mělo naprosto šokující průběh. Příčinou byl zákaz účasti fanoušků hostů. Ti vzali řešení do svých rukou a řídili se heslem: když ne my, tak ani vy. Před zápasem vtrhli do tréninkového centra Noceriny a vyhrožovali hráčům smrtí, pokud do utkání nastoupí. hned v první minutě vystřídal hostující trenér tři hráče, dalších pět se v průběhu úvodních dvaceti minut zranilo a zápas tak musel být předčasně ukončen pro nedostatečný počet hráčů na hřišti.

12. listopadu
Do pražských ulic vyjíždí tramvaje s tématikou 120 let Sparty Praha. Po týdnu řeší policie poničení vozů fanoušky konkurenční Slavie.

13. listopadu
Média řeší incident v Jihlavě při hokejovém derby s Třebíčí. Fanoušci hostů odpalují při zápase pyrotechniku a jedna ze světlic letí na jednoho z pořadatelů. Jihlavský klub mluví o zpřísnění prohlídek hostujících fanoušků při rizikových zápasech.

Video v čase 5:55

15. listopadu
V Hradci Králové se po dvaceti letech odehrálo hokejové derby s Pardubicemi, které nabídlo velmi dobrou podívanou v ochozech.

16. listopadu
Fanoušci pražské Sparty pochodovali městem a sešli se na Letné, aby v den vzniku oslavili 120. let od založení klubu.

17. listopadu
Ve druhé lize se o rozruch postarali dva fanoušci Českých Budějovic, kteří při zápase na půdě Žižkova vběhli s pyrotechnikou na hrací plochu. Při snaze opustit hřiště dostává jeden naloženo od domácích příznivců.

18. listopadu
V Hradci králové se odehrála dohrávka 2. fotbalové ligy. Po zápase odpalují domácí fanoušci pyro, což by nebylo nic divného, kdyby fanoušci nebyli v kotli se zbytkem týmu.

20. listopadu
Zaujalo basketbalové derby mezi Hapoelem Tel Aviv a Maccabi Tel Aviv. utkání se sice z bezpečnostních důvodů hrálo bez hostujících fanoušků, ale i tak byla k vidění doslova fanatická atmosféra o kterou se postaralo 1400 přítomných diváků.

22. listopadu
Dva zajímavé zápasy se odehrály v pátek v Brně. Nejprve Kometa přivítala Litvínov a brněnští fanoušci si připomněli dobu temna. Večer se pak odehrálo utkání Gambrinus ligy ve kterém oslavili brněnští Zbrojováci 5 let velkou pyrošou v zápase s Viktorií Plzeň.

23. listopadu
Fanoušci pražské Sparty oslavili při zápase s Mladou Boleslaví 120 let od založení klubu. Utkání přineslo hned několik zajímavých produkcí, které doplnila i pyrotechnika.

24. listopadu
Hokejové derby mezi Spartou a Slavií přineslo kvalitní podívanou. V hledišti se objevilo velké choreo a k vidění byly i konfety.

25. listopadu
Fanoušci AC Milán po remíze s Janovem zablokovali ve zhruba 300 lidech východ ze stadionu, takže fotbalisté nemohli odjet. Situaci až zhruba po hodině vyřešila intervence milánských hvězd.

26. listopadu
Neštěstí provázelo utkání Ligy mistrů mezi Ajaxem Amsterodam a Barcelonou. Před druhou brankou domácích na 2:0, se z tribuny za brankou, která je vysoká asi 5 metrů, zřítil jeden z fanoušků a zůstal ležet v kaluži krve.

27. listopadu
Košické basketbalistky v Eurolize přivítali Jekaterinburg. Na zápas se přišli podívat také ultras fotbalového týmu a dávali o sobě vědět již před zápasem. V ulicích se fanoušci bavili a odpálili velké množství pyra. V samotném zápase se objevila kartonadiáda a také choreo.

28. listopadu
Evropská liga zažila německou invazi, když do Bordeaux zavítalo něco málo přes 12.000 fanoušků Eintrachtu. Všichni se sladili do oranžové barvy a vytvořili pekelnou atmosféru. Je to nejpočetnější výjezd v historii EL.

30. listopadu
Poslední kolo slovenské Corgoň ligy přineslo utkání Banské Bystrice s Trnavou. Kromě kvalitního dění v hledišti provázelo utkání i zásah policie, která proti fanouškům Trnavy použila gumové projektily. Jeden z projektilu zůstal fanouškovy pod žebrem.

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace