o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Supporters deník měsíce srpna 2013

úterý, 03.09.2013 - přejít do komentářů
Co všechno se v srpnu událo ve světě fanoušků a ultras pěkně den po dni...
/titleImg/supporters-denik-mesice-srpna-2013/1/5248.jpg?width=570

V této nové rubrice se budeme zpětně vracet k předchozímu měsíci, ve kterém den po dni proletíme zajímavé dění ve světě fanoušků a ultras.

1. srpna:
Ve 3. předkole Evropské ligy přijel do Liberce FC Curych, se kterým přicestovalo i několik stovek fanoušků, kteří se celé utkání výborně bavili a prezentovali se pyrošou.

2. srpna:
Fanoušci Bohemians 1905 se vrátili do svého tradičního domova – Ďolíčku, kde se usmažili hráči Příbrami a Bohemka po dvou vysokých prohrách, ve kterých inkasovala vždy 5 branek, vítězí 2:0

3. srpna:
Fanoušci Portsmouthu přivítali v prvním zápase 4. anglické ligy svůj tým nápisem OURS (NÁŠ). Fanoušci se stali vlastníkem zdecimovaného klubu, který v roce 2008 hrál Preier League a vyhrál FA Cup. Nyní na něj v prvním zápase 4. ligy přišlo 18 000 fanoušků.

4. srpna:
Do Brna Přijela Sparta a Zbrojováci se v zápase prezentovali velkou choreogrrafií. Diskuzi rozproudila krádež sparťanské vlajky přímo z plotu, o kterou se postaral domácí příznivec, který našel volně pohozenou pořadatelsou vestu, se kterou se vydal do hostujícího sektoru.

5. srpna:
Vedení Celticu Glasgow zavřelo sektor pro ultras ze skupiny Green Brigade. Klub se odvolává na bezpečnostní certifikát, o který by mohli přijít kvůli tomu, že fanoušci v daném sektoru, stáli, skákali a ničili místa k sezení. Fanoušci oslovili právníky o radu.

6. srpna:
V Mnichove se odehrálo derby mezi Bayernem a Mnichovem 1860. Oba týmy hrají jinou soutěž a tak fanoušci vyrazili na zápas rezervních týmů. Utkání sledovalo 10 677 diváků, hosté pořádali pochod a v hledišti bylo kromě choreografií vidět i větší množství pyra. Jedna z dýmovnic dokonce utkání na pár minut přerušila.

7. srpna:
Internetem hýbe video, ve kterém vůdce Alcatraz (Partizan Bělehrad) sebral po zápase, přímo na hřišti, pásku kapitánovi s tím, že po takových výkonech si nezaslouží být kapitánem.

8. srpna.
Se Slaskem Wroclaw cestuje do Brugg na 2000 fanoušků a slaví společně s týmem a českým trenérem Stanislavem Levým postup do dalšího předkola Evropské ligy V sektoru je rovněž 10 fanoušků družební Opavy.

9. srpna:
Fanoušci ostravského Baníku burcují k větší aktivitě kotle v domácích zápasech na Bazalech. Výzva se kladně projevuje v dalším domácím zápase s Jablonce a i pře špatný výsledek (0:4) se Chachaří dobře baví a v závěru odpalují pyro.

10. srpna:
Fanoušci německého Stuttgartu se dočkali. Vedení klubu odhlasovalo návrat ke starému logu, po kterém fanoušci dlouho volali.

11. srpna:
Při malém pražském derby mezi Spartou Praha a Bohemians Praha se na Letné odehrál masakr. Fanoušci Bohemians Praha jsou po zápase surově biti a následně vydávají prohlášení, ve kterém poukazují na policejní brutalitu.

12. srpna:
Během tří hodin byl vyprodaný šlágr 5. kola mezi mistrovskou Plzní a Spartou Praha.

13. srpna:
Iveta Bartošová byla zase na sračky... ;-)

14. srpna:
Na Slovensku plánují zpřísnění zákonů. Od ledna 2014 nebudou moci na slovenských stadionech viset vlajky jiných států. Stejně jako v Česku bude zakázáno mít zahalený obličej a fanoušci mohou dostat za výtržnictví až 5 let zákazu vstupu na stadiony.

15. srpna:
Fanouškům Sparty nejsou povoleny choreografie v zápase na půdě Viktorie Plzeň.

16. srpna:
Plzeňské rádio v soutěži o dva volné lístky na šlágr kola odstřihlo výherce poté, co prozradil, že bude přát Spartě. Do události se zapojuje oddělení komunikace AC Sparta Praha a dotyčný nakonec vstupenky přeci jen dostává.

17. srpna:
V Plzni se odehrál šlágr kola, ve kterém branka nepadla, a tak dění v hledišti bylo to nejzajímavější, o čem media mohla napsat. Zadrženo bylo 6 fanoušků Sparty za ničení stadionu.

18. srpna:
Slovensko má za sebou perný víkend. Na zápase Slovanu s Ružomberkem jsou zraněni hostující fanoušci dělobuchem, který měl do sektoru přiletět od některého z domácích fanoušků. Fanoušci Slovenského Grobu napadli příznivce Interu Bratislava mačetou a zprávy o brutálním zákroku policie přicházejí ze slovenských Michalovcí, kde se odehrál druholigový zápas s Prešovem. Aby toho nebylo málo, tak 50 fanoušků Žiliny není vpuštěno do Trnavy.

19. srpna:
Historickou porážku 7:0 museli skousnout fanoušci Slavie Praha. Jejich tým doma v Edenu dostal výprask od Teplic. Následně fanoušci posílají otevřený dopis majiteli klubu, ve kterém žádají, aby hráči nenosili sešívaný dres, protože si ho nezaslouží.

20. srpna:
Plzeň vstoupila vítězně do bojů o Ligu mistrů. V prvním zápase porazila Maribor 3:1. Velmi dobře se v zápase prezentovali příznivci Mariboru, kterých dorazilo několik stovek, připravili si kartoniádu přes celý sektor a několikrát v zápase odpálili pyro.

21. srpna
Hráči londýnského Arsenalu se v Turecku před zápasem o postup do základní části Ligy mistrů asi moc nevyspali, protože příznivci Fenerbahce jim skndovali a odpalovali ohně přímo u hotelu. Ponocování však hráče Arsenalu příliš nerozhodilo a na žhavé turecké půdě vítězí 3:0.

22. srpna
Fanoušci Wroclawi byly přepadeni ve Španělsku. Mikrobus, který vezl fanoušky na utkání Evropské ligy do Sevilly byl zastaven chuligány Sevilly, kteří loví několik velkých vlajek a klubové šály devíti cestujícím.

23. srpna
František Straka se vrací na Letnou, odkud odcházel jako bůh, ale přes angažmá ve Slavii se vracel jako žebrák, který místním fanouškům nestál ani za nadávky...

24. srpna:
V sektoru hostí v Košicích se nachází jeden jediný fanoušek hostí, který vyvěšuje větší vlajku „My jsme Trenčania“. Jeho tým sice na východě Slovenska vyhrává 1:0, ale dotyčný vlajku tratí na úkor domácích. Jako bolestné cestuje tento fanoušek zpět do Trenčína v autobuse společně s hráči.

25. srpna:
Fanoušci Slavie nejsou spokojeni s výší trestu pro A-mužstvo a při zápase se Znojmem, který se odehrál v Brně, to dali najevo transparentem - „Máme Slavii v ♥ vy ji máte v <!> Sereme vám na gesta, chceme činy!“

26. srpna:
Po dohrávce 6. kola Gambrinus ligy mezi Baníkem a Zbrojovkou Brno došlo na dálnici ke střelbě. Chuligání Baníku měli údajně zablokovat auto, v němž se nacházeli policisté v civilu, kteří aby si zajistili bezpečný průjezd, tak vystřelili do vzduchu.

27. srpna:
I přesto, že UEFA zavřela Legii Varšava tribunu pro skalní fanoušky, tak se varšavští fanatici přemístili ze Žylety na protější tribunu, kde se prezentovali choreem, které se naváželo do UEFA a odpálili monstrózní pyrošou.

28. srpna:
Viktoria Plzeň si po výhře 1:0 na půdě Mariboru zajistila účinkování v Lize mistrů. Přímo ve Slovinsku sledovalo utkání více jak 600 plzeňských fanoušků. Zájem o vstupenky byl přitom mnohem vyšší (odhaduje se až 2000 zájemců). Svůj sekto vyprodali Viktoriání během několika minut.

29. srpna:
Slovan Liberec postoupil do základní skupiny Evropské ligy. Fanoušci Slovanu při domácí odvetě s Udine oslavili choreem 55 let od založení klubu. Sousedé z Jablonce naopak v EL končí, když vypadli s Betisem Sevilla. Bez překvapení zůstal zápas ve Wroclawy, kam hosté ze Sevilly po incidentu z 22. srpna nepřijeli...

30. srpna:
V Edenu se odehrál Superpohár mezi Bayernem Mnichov a Chelsea. I když utkání bylo rájem spíše turistů, tak fanoušci Bayernu nejenom že dobře fandili, ale k vidění byla i choreografie.

31. srpna:
Ostravský Baník hrál na Spartě a v hledišti to opět stálo zato. Celková návštěva sice mohla být vyšší, ale produkce a support obou táborů stál zato. Pozitivní rovněž je, že vedené Sparty chacharům choreo nezakázalo, tak jak tomu bylo v zápase mezi Plzní a Spartou. Poslední srpnový den je živo na stadionu Dunajské Stredy, kde přibližně 50 chuligánů Nitry vstupuje na hlavní tribunu, kde se strhla mela. Celou akci ukončila až policie.

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace