o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Supporters DENÍK (VII.)

pondělí, 09.07.2018 - přejít do komentářů
Fotbalová rekapitulace měsíce května 2018
/titleImg/supporters-denik-vii/1/8445.jpg?width=570

Ještě předtím, než na vás vypustíme tradiční souhrny táborů za období jara 2018, přinášíme rekapitulaci dění v českém fotbalovém světě za měsíc květen 2018.  V tomto měsíci se toho stalo poměrně dost, známý je vítěz MOL cupu, známé také vítěze HET ligy, k vidění byla zajímavá chorea, odpálilo se mnoho pyrotechniky a svou kapkou do mlýna samozřejmě přispěli i bafuňáři z FAČRu.
Příští souhrn bude dvojitý, tzn. za měsíc červen + červenec.


2. 5. 2018
Zemřel bývalý fotbalista Pavel Pergl. Následující ligové kolo bude zahájeno minutou ticha.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

4. 5. 2018
Na středeční tiskové konferenci měli v Olomouci představit nového sponzora. Bohužel však tisková konference byla zrušená a představení se nekoná.
4. 5. 2018
V páteční předehrávce se na Letné představil Zlín. Domácí fanoušci si připravili barevnou pyroshow. (fotoreport zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
5. 5. 2018
Všech 7 zbývajících zápasů se odehrálo v sobotu 5. 5. 2018
5. 5. 2018
Chachaři překonali svůj rekord v počtu fanoušků v Mladé Boleslavi. Tentokrát jich vyrazilo 644, utkání skončilo remízou a M. Baroš neproměnil penaltu. (fotoreport zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

5. 5. 2018
Slavia porazila Plzeň 2:0 a slavisté oslavili 10 let působení Tribuny Sever v Edenu. Mistrovské oslavy Plzně se tedy musí nejméně o týden odložit. (fotoreport zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
5. 5. 2018
V hezkém počtu vyrazily Teplice na Slovácko, fanoušci dovezli s sebou choreo a prezentovali se velmi sympaticky. (fotoreport zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
6. 5. 2018
Vzpomínkové choreo na bombardování města si připravili Opaváci v zápase s Českými Budějovicemi. Použili u toho i pyrotechniku a později v zápase se jeden z fanoušků vydal slavit s hráči na hřiště. Následovala pokuta pro Opavu a vedení následně zakázalo fanouškům choreografie a také věšení vlajek. (Fotoreport z utkání zde + článek o zákazu zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
8. 5. 2018
Den před finálovým zápasem MOL cupu dorazilo povolení k využití videorozhodčího.
9. 5. 2018
Vítězem poháru MOL cup se stali fotbalisté Slavie Praha. Zajímavé utkání v Mladé Boleslavi sledovalo 4. 625 diváků. Fanoušci Slavie i Jablonce se na zápas přichystali, objevilo se choreo, pyro a dobře se fandilo. Černou kaňkou na celém finále je pak nezvládnutí organizace a dohrávání zápasu pod policejním dohledem...(onlajn ze zápasu zde + fotoreport)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
10. 5. 2018
Disciplinární komise opět rozdávala tučné pokuty. Pro sparťanské fanoušky dokonce schválila podmínku pro poslední výjezd sezóny. Dále trestala kluby jako Slavia, Plzeň, Jablonec, Liberec, Baník, Opava a dokonce zahájila řízení s FAČRem za nezvládnutí role pořadatele ve finále MOL cupu. (psali jsme zde.)
11. 5. 2018
Zvláštní zpráva přišla z Liberce, tři kola před koncem soutěže došlo k odvolání trenéra Holoubka a jeho týmu. Tedy k odvolání, trenér dokončí sezónu na lavičce Liberce, ale pro příští ročník se s ním již nepočítá.
11. 5. 2018
V rámci 28. kola HET ligy hrála pražská Sparta v Jihlavě již v pátek od 17:30. Během utkání se v kotli Sparty objevil transparent o nevhodném času utkání. (fotoreport z utkání zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
12. 5. 2018
Lídr druhé fotbalové ligy Opava hrála ve 27. kole na Strahově s Olympií Praha. Remízový výsledek ještě postup do 1. ligy neznamená a tak si musí v Opavě na potvrzení postupu ještě chvíli počkat.
12. 5. 2018
Olomoucká Sigma zvítězila ve Zlíně 4:1 a zajistila si postup do Evropských pohárů, navíc se ve Zlíně objevilo solidní množství fanoušků Sigmy. (i z tohoto zápasu jsme přinesli fotoreport)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
12. 5. 2018
Prudký liják ovlivnil ultras aktivity během utkání Baníku s Libercem. Počasí se však po chvíli umoudřilo a Chachaři mohli realizovat choreo „Ostrava“. (více fotek z utkání zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
13. 5. 2018
„Zpátky na vrchol“, volají fanoušci Bohemky a připravili si celostadionovou prezentaci v zápase s Mladou Boleslaví. (fotoreport zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
13. 5. 2018
28. kolo HET ligy bylo ve znamení „promlouvání si s hráči“. Cérés dostali hráči Teplic po prohře 4:1 s Brnem, stejně jako Zlínští po utkání se Sigmou. Situaci musel uklidnit i plzeňský trenér Vrba po remíze 1:1 se Slováckem. Ten slíbil fanouškům, že za týden budou společně slavit titul a tak se fanoušci uklidnili. (souhrn 28. kola)
13. 5. 2018
Nejvyšší návštěva 28. kola byla zaznamenána v Ostravě, kde na utkání s Libercem dorazilo 10.155 diváků (V Plzni na utkání se Slováckem 10.108 diváků), nejmenší návštěva přišla na utkání Jablonce s Karvinou (2.603)
13. 5. 2018
Opava je opět prvoligová! (S postupovou euforií okamžitě přicházejí i milé strasti. Opava musí dát dohromady rozpočet na příští sezonu a zajistit podporu generálních sponzorů. Zároveň je potřeba rekonstruovat i její stadion, kterému schází především vyhřívaný trávník. Vzhledem k úpravám by klub mohl začít sezonu na půdě konkurenčního klubu, nabízí se stadiony v Karviné či v Olomouci.)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
16. 5. 2018
Po remíze 1:1 na hřišti Opavy je jasno o druhém postupujícícím do první ligy. Od příští sezóny se mezi elitu vrací všemi milovaná Příbram.
Fotka uživatele Český fotbal pro fanoušky.
17. 5. 2018
Absurdní dohadovaní provází sobotní utkání Plzně s Teplicemi. Ačkoliv zápas vysílá O2, na utkání bude přítomen vysílací vůz této stanice, jenž disponuje stanovištěm videorozhodčího, na zápas byl delegován rozhodčí, který není proškolen na používání videa. No a místo, aby se delegace rozhodčího změnila (Pavel Julínek), raději nebude utkání videorozhodčím sledováno. Chápete? Já ne.
17. 5. 2018
Vlastník fotbalové Slavie v potížích. Čínská společnost CEFC má problémy. Slavisti ani ostatní veřejnost si není jistá, jak se aktuální situace promítne do fotbalu, zda vůbec nějak, přesto dochází k roztržkám na sociálních sítích. V nadcházejícícím zápase se pak na Tribuně Sever objeví vzkaz proti předsedovi představenstva J. Tvrdíkovi.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
19. 5. 2018
29. kolo bylo super. Hrálo se v jednotných časech. A co zajímavého nabídlo? V Plzni se slavil titul, generální manažer Šádek si trošku pustil ústa na špacír a tak se v médiích objevila jeho slova o „pražských mr*kách a třeba taky to, že je Plzeň hlavní město fotbalu. V Edenu překvapivě zvítězil Jablonec 3:1 a na Letné se loučil kanonýr Lafata s domácím publikem. 198 branek vstřelil dosud v naší lize...Škoda té dvoustovky. V Karviné, v městě Baníku, se objevili Chachaři a společně na stadion vyrazili pochodem. Bylo jich tam 1150 a to mohlo být i více, ale stadion v Karviné je malý. Brno remizovalo s Jihlavou a sestupuje do druhé ligy. O dalším sestupujícícím se rozhodne až v kole posledním. A na Slovácko dorazil Zlín v pirátském stylu. 44 fanatiků ze Zlína se vypravilo na zápas lodí. Za zpěvu chorálů, odpalování pyrotechniky a pití rumu dorazili do Uherského Hradiště více než stylově...Po zápase, který skončil remízou (oba týmy se tímto zachránily v lize) se chtěli blíže poznat fanoušci a využili k tomu hrací plochu. Policie pochopení neměla a fanoušky zahnala zpět do sektoru. (souhrn kola zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Český fotbal pro fanoušky.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

21. 5. 2018
Generální manažer Plzně Adolf Šádek se omlouvá za své výroky během oslav titulu, s představiteli Sparty i Slavie již hovořil osobně a omlouvá se také všem těm, kterých se jeho vyjádření mohlo dotknout. (fotoreport z oslav titulu)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
22. 5. 2018
Československý Superpohár se bude hrát v Bratislavě na stadionu Na Pasienkách, termín je pátek, 29. 6. 2018, 16:30, mezi fanoušky "zavládlo nadšení" z geniálního termínu tohoto „prestižního“ zápasu.
25. 5. 2018
Situace s majiteli fotbalové Slavie se zdá býti vyřešenou. „Byl to těžký týden...V srdci Slavia“ píše J. Tvrdík na twitteru.
25. 5. 2018
Ve Zlíně půjdou na poslední kolo diváci za 20,-. V něm domácí poráží Mladou Boleslav 3:1 a diváků dorazilo 3. 654. Pár dní po zápase je odvolán trenér Vlastimil Petržela, respektive skončí mu smlouva. Ještě předtím stihl tento legendární trenér zaujmout svou outfitem na pozápasové tiskové konferenci.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
25. 5. 2018
Opava si v posledním utkání sezóny zastřílela, porazila Frýdek 7:0 (ten opouští druhou ligu). Fanoušci si připravili choreo a po zápase vyrazili i s hráči slavit do centra města. Velkým oživením bude účast Opavy v první lize, doufejme. Ale zatím není jasné, na kterém stadionu opavští začnou sezónu. Doma to nebude, tam budou probíhat rekonstrukce. Spekuluje se o Brně, Znojmě či Uherském Hradišti. Inu, uvidíme. (opavské oslavy postupu zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

26. 5. 2018
A je to! Je za námi 30. kolo HET ligy. Známe mistra, známe účastníky evropských pohárů, známe sestupující i postupující. (Plzeň, Slavia, Jablonec, Olomouc, Sparta – Jihlava, Brno – Opava, Příbram).
26. 5. 2018
Poslední kolo jakoby bylo ve znamení dýmů. Velkou pyroshow předvedl Sektor15 v Teplicích, Tribuna Sever rovněž v Teplicích, Klokani v Ďolíčku, Sparťani v Ďolíčku. Velkou choreografii si připravili v Ostravě, menší v Olomouci, v solidním počtu se prezentovala Zbrojovka ve Vítkovicích, kdy ještě desítky fanoušků až do Ostravy nedorazily a byly zadrženy (ty desítky fanoušků) cestou. (souhrn 30. kola je zde.)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

26. 5. 2018
Během prvoligového zápasu mezi Baníkem Ostrava a Brnem byl zraněn pětatřicetiletý fanoušek Brna, kterého v sektoru hostů zasáhla mobilní toaleta vržena dalšími příznivci hostujícího týmu. Toaleta muže přimáčkla ke kovovému oplocení. Byl převezen do nemocnice, doba jeho léčení zatím nebyla určena. (článek z utkání je zde)
Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace