o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Svazy trestaly - kromě pokut se zavíraly stadiony

z tisku sobota, 14.12.2013 - přejít do komentářů
Trnava bude hrát bez diváků, další kluby budou platit, trestala i UEFA a brazilská asociace
/titleImg/svazy-trestaly-krome-pokut-se-zaviraly-stadiony/1/5568.jpg?width=570

V Brazílii za brutální bitku fanoušků zavřeli stadion na 12 zápasů. Bez diváků bude hrát i Trnava, která bude diváky postrádat dva zápasy. Pokutu dostalo i Brno, Bohemka a Slovácko. UEFA zase trestala za porušení zákazu propagace politických nebo náboženských postojů na stadiónech

Trnava zaplatí 3000€ a bude hrát bez diváků

Disciplinární komise slovenského fotbalového svazu tvrdě potrestala Spartak Trnava za výtržnosti fanoušků v posledním ligovém kole v Banské Bystrici. Spartak musí zaplatit pokutu 3000 € a dva domácí utkání odehraje Spartak bez diváků (s Nitrou a Dunajskou Stredou).

Andeli doplatili na fakt, že boli v podmienke od duelu so Slovanom Bratislava. Ako stojí v úradnej správe, disciplinárka udelila trest za: "...vnášanie, používanie, hádzanie pyrotechnických výrobkov, poškodzovanie zariadenia štadióna a hrubé nešportové správanie počas a po stretnutí v sektore fanúšikov hostí a mimo neho, s napadnutím zložiek policajného zboru." - uvedla oficiální stránka trnavského klubu spartak.sk

Pokutě se nevyhnula ani domácí Banská Bystrica. Ta musí zaplatit 1100 € za nedostatečnou pořadatelskou službu.

T!P - Incident v Banské Bystrici pohledem účastníka

images/clanky/trnava011213.jpg

FAČR pokutoval Zbrojovku, Bohemku i Slovácko

Disciplinární komise FAČR potrestala Zbrojovku Brno pokutou 60 tisíc korun za výtržnosti fanoušků v posledním podzimním kole první ligy na hřišti Bohemians Praha 1905.

Vršovický celek rovněž dostal pokutu 20 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu a za to, že domácí příznivci použili pyrotechniku.

Pokutu 10 tisíc korun dostalo i Slovácko za nedostatečnou pořadatelskou službu v zápase se Slavií Praha, kdy fanoušci obou celků použili v hledišti pyrotechniku.

UEFA trestala za fanoušky Eintracht Frankfurt a Celtic Glasgow

Výtržnosti fanoušků na zápase Evropské ligy přijdou německý fotbalový Eintracht Frankfurt na 70 000 eur (asi 1,9 miliónu korun). Rozhodla o tom disciplinární komise UEFA, která klubu udělila pokutu za odpalování ohňostrojů a potyčky v hledišti na listopadovém utkání v Bordeaux.

O 20 000 méně zaplatí Celtic Glasgow za politicky laděné transparenty v sektoru svých fanoušků na listopadovém duelu Ligy mistrů s AC Milán. Příznivci skotských šampiónů vyvěsili před utkáním transparenty s portréty a jmény Bobbyho Sandse, člena Irské republikánské armády, který v roce 1981 zemřel ve vězení poté, co držel hladovku, a Williama Wallace, skotského bojovníka za nezávislost ze 14. století.

Vše doprovodili vzkazy "Terorista nebo snílek? Primitiv nebo hrdina?" Podle UEFA tím porušili pravidla o zákazu propagace politických nebo náboženských postojů na stadiónech.

Za brutální bitku fanoušků v Brazílii uzavřou stadion na 12 zápasů...

Fotbalisté Atlética Paranaense budou mít v příští sezóně na 12 zápasů uzavřený stadión jako trest za výtržnosti fanoušků v duelu s Vasco da Gama v posledním kole brazilské ligy. Hostující tým nebude smět hrát doma osm utkání. Oba kluby navíc musí polovinu z těchto zápasů sehrát bez diváků.

Brazilský sportovní tribunál navíc oběma klubům udělil pokuty, Atlético musí zaplatit 50 000 dolarů (asi 1 milión korun), Vasco da Gama o 15 000 méně. Obě strany se proti trestu hodlají odvolat.

Brutální bitka fanoušků obou mužstev v hledišti stadiónu v Joinville, kde se utkání uskutečnilo, protože Atlético mělo kvůli dřívějším problémům uzavřený domácí arénu v Curitibě, rozpoutala diskusi o bezpečnosti na stadiónech během blížícího se mistrovství světa v Brazílii. Řádící hooligans rozehnala až policie střelbou gumovými projektily, čtyři lidé byli při potyčkách vážně zraněni. Jednoho z nich musel přímo z hrací plochy odvézt do nemocnice vrtulník.

Zdroj: ČTK, sport.cz, fotbal.cz, spartak.sk

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace