o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Tribuna Sever: Zbytečná policie na derby

blog fanoušků neděle, 03.03.2019 - přejít do komentářů
176 fanoušků se prošlo jeden kilometr Vršovickou ulicí na stadion Bohemky...
/titleImg/tribuna-sever-zbytecna-policie-na-derby/1/8728.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Znáte to, fotbaloví fanoušci nemají rádi policajty. Pořvávají ACAB, nadávají na ně, ale ruku na srdce – kdyby tam ti policajti nebyli, jak by to dopadlo všichni víme... A nebo ne?
První březnovou neděli si Tribuna Sever připravila menší lest. Zatímco oficiální sraz k pochodu byl u Edenu, fanoušci se nepozorovaně sešli v Nuslích. Jak můžete vidět z přiložených fotografií, tento den byla policie připravena na válku. Desítky těžkooděnců, jezdci na koních, kulomety v rukou, nespočet antonů, mnoho kriminálky a do toho vše jistil ze vzduchu vrtulník, přičemž to, že jen náklady na jeho vzlet se počítají ve stovkách tisících korun, je fanouškům už dlouho dobu známé. Jinými slovy, náklady na to, aby 200 fotbalových fanoušků došlo jeden kilometr na fotbalový stadion se počítají spíše v milionech. Zdá se vám to neúměrné a neadekvátní? Nám ano.

Ale teď se dostáváme k otázce, co by se stalo, kdyby tam ti policajti nebyli. Dnešní úskok Tribuny Sever nám napověděl, že spíš nic než moc. 176 fanoušků se prošlo jeden kilometr Vršovickou ulicí na stadion Bohemky, jen z Nuslí, tedy z opačné strany, bez dohledu policie. Nějakým zázrakem se nezastavila doprava ani život ve Vršovicích, nedošlo k újmě na majetku, zdraví, a dokonce ani na životech. A celé to vyšlo o dost levněji.

Takže až zas budete někdy ve zprávách číst, kolik stovek policistů bylo nasazeno na fotbalové utkání a kolik to celé stálo s odůvodněním, že jen díky tomu nedošlo ke rvačkám, nepokojům, krádežím, veřejnému pohoršení či záplavám, vzpomeňte si na to, že věci nemusejí nutně být tak, jak je líčí policie. Ta brutální předimenzovanost policejních opatření, kterou v posledních letech můžeme vídat zápas co zápas, má své opodstatnění spíše v touze obhájit vysoký policejní rozpočet a nákupy nejrůznější „nezbytné“ policejní techniky. Kdyby nasazení policejních sil a techniky odpovídalo reálnému stavu české fanouškovské scény, ušetřené peníze by mohly být použity na dovzdělání policistů a léčbu jejich sklonů k agresivitě, a to by byly daleko lépe vynaložené prostředky.

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stojící lidé, dav a venkuNa obrázku může být: obloha a přírodaNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidíNa obrázku může být: 1 osobaNa obrázku může být: auto a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, strom, auto a venkuNa obrázku může být: obloha a venkuNa obrázku může být: strom, auto, obloha a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav, auto a venkuNa obrázku může být: 1 osoba, stojí, obloha, mrak, strom a venkuNa obrázku může být: 3 lidé, stojící lidéNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a stojící lidéNa obrázku může být: auto a venku

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace