o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

ULTRAS LIGA 1-5. kolo

čtvrtek, 24.10.2013 - přejít do komentářů
Po více než pěti letech vzniká na české scéně opět žebříček choreografií..
/titleImg/ultras-liga-15-kolo/1/5413.jpg?width=570

Po více než pěti letech na české scéně opět vzniká žebříček choreografií sestaven samotnými fanoušky.

Průkopníkem v této anketě byl tištěný plátek Football factory, kde hlasovali zástupci jednotlivých táborů o nejlepší choreo za polovinu soutěže. Z této ankety jsme si vzali inspiraci pro hlasovaní i zde na webu, jen s drobným rozdílem. Doba se pohnula kupředu a hlasování bylo oproti dřívějšímu systému jaro/podzim rozděleno po pěti soutěžních kolech. K premiérovému hlasováni  aktivně přistoupilo třináct zástupců jednotlivých klubů a dva hlasy obdržela redakce webu. Každý z oslovených seřadil svou nejlepší osmičku produkcí, která byla dle jeho mínění za dané období českými tábory vyprodukována. Princip hlasování spočívá v obodování jednotlivých míst. První místo = 8 b., poslední místo = 1b. Jistě si někteří říkate, že vám výsledky za 1-5. kolo nepřinášíme zrovna nejdříve. Sami jsme však nečekali, že tuto anketu budeme k životu přivádět takovou dobu. Již teď však můžeme prozradit, že na výsledky 6-10. kola se můžete těšit příští úterý. Závěrem bychom chtěli upozornit, že během podzimu budou ještě doladěna některá drobná pravidla hlasování.

Boj o premiérové vítězství byl do poslední chvíle velice vyrovnaný, nakonec ho pro sebe ukořistila choreografie Sešívaných „Praha – stověžatá královna“ se ziskem 110 bodů. Druhou příčku v těsném závěsu obsadila produkce ultras Baníku „Oči“. Nechejme se překvapit, kdo toto povedené výjezdové choreo překoná na svém venkovním zápase. Zajímavosti jistě je, že obě představení na prvních dvou místech se uskutečnily ve stejnou dobu na tribunách pražského Edenu. Třetí místo pak získala produkce Brna „Staří, mladí Zbrojováci!“ Celkově mohou být s úvodem nejvíce spokojení ostravští, kteří obsadili v elitní osmičce hned tři místa.

1 SLAVIA: „Praha - stověžatá královna!“ 110 b.
6x 1. místo, 8x 2. 1x 3.,

Sťuart(2.): Kartoniáda sama o sobě vypadá celkem fajně (akorát mohla být třeba igelity přes vchody) Plachtám bych vytknul nedodělanost některých detailů a nápis pod kartony mohl být vycentrován nebo pravá plachta mohla být posunuta blíže kartonům (aspoň by zakryla vchod)
Paruka(1.): Praha, stověžatá královna. Dle mého názoru tohle choreo vyšlo úplně dokonale. Kartoniáda nemá chybu, choreo má prostě styl. Hezké velké malby po krajích, silueta uprostřed kartoniády - perfektní efekt. Fakt špica
Supras(2.): Opticky akce vypadá dobře, jenom ta stověžatost už tu někde byla..

SKSdetail1detail2

2. BANÍK: „Oči“ 105 b.
7x 1.místo, 5x 2., 1x 3., 1x 4.

Paruka(2): Klobouk dolů před ostravskými, oboustranná kartoniáda na výjezdu a ještě v takové kvalitě. Velká paráda. Dávám druhý flek jenom proto, že ta stověžatá královna se mi prostě líbí víc.
Honza(3.): na výjezd famózní produkce, perfektně provedená proměna v reálu, velký rozsah. "Až" 3. místo kvůli lepšímu obsahu choreografií na 1. a 2. příčce.
Ondra(1.): Produkce na výjezdu, dvojitá kartoniáda, vše sedí jak má i po otočení. Jediným mínusem je absence plánované pyrotechniky.

cast1cast2det

3. BRNO: „Staří, mladí Zbrojováci!“ 78 b.

2x 1. místo, 4x 3., 6x 4., 2x 5., 1x mimo umístění

Sťuart(3.): na Brno nezvykle velká a poměrně kvalitní produkce. Písmo by mohlo být čitelnější a znak lépe roztažen. Za siluetami mohlo zaplanout pyro.
Bešťák-S15(4.): Po dlouhé době kvalitní a velká produkce od Zbrojováků, na které zaujaly především siluety u nápisu a doplnění kartóny. Škoda, že pro nápis nebylo zvoleno zajímavější písmo.
Mira(5.): Na Brno velmi nečekané velké choreo,dobře zpracováno,jen kdyby se zbrojováci častěji hecli. 

brno

4. SLOVÁCKO: „Armáda knížete“ 65 b.

1x 2. místo, 6x 3., 1x 4., 3x 5., 1x 8., 1x mimo umístění

Sťuart (5.):  Líbivá kombinace plachty s pěkně namalovaným jezdcem, písmo na nápisu se k tomu stylově dobře hodí a ve zbytku sektoru vhodně doplněné kartony. Rovněž i zde by se k tomu hodilo pyro.
Supras (mimo umístění): Slovácké štíty i plzeňští vojáci nám příliš připomínali naše nedávné akce.
slovacko

5. BANÍK: „Dvě slova…“ 29 b.

1x 4 místo, 3x 5., 4x 6.,  7x mimo umístění

Supras(6.): Solidní a kvalitně provedené venkovní choreo. Trocha patosu občas neuškodí.
Honza(5.): znovu výborná produkce Chacharů venku, relativně jednodušší, ale celkově hezké provedení s působivou tematikou, především nápis tomu dal na síle.

slova

6. BANÍK: „Obouručky + pyro“ 19 b.

2x 4. místo, 1x 5., 1x 6,. 1x 7.,  10x mimo umístění

Ondra(mimo umístění): líbivá akce, která trochu nečekaně proplula až do TOP 8.
Bešťák-S15 (5.): Produkce balonků s obouručkami je sice nenáročná, ovšem doplnění pyrotechnikou u všeho vyvolá vždy hned lepší efekt.

obou

7. PLZEŇ:  „Vojáci“ 19 b.

1x 4 místo, 3x 6., 1x 7., 2x 8., 8x mimo umístění

Bešťák-S15 (8.): Zajímavá kombinace pyrotechniky, kartoniády a obrazové prezentace, která dala jistě hodně práce, ovšem její výsledný dojem kazí dosti nepovedená kartoniáda.
Mira(4.): zajímavé zpracování vojáků, pyro jako bonus.

spoleh

8. LIBEREC: „Na kotel je vždy spoleh.“ 15 b.

2x 5 místo, 1x 6., 1x 7., 2x8., 9x mimo umístění

Ondra(mimo umístění): Pěkná produkce, která se ovšem do mé osmičky nevlezla. Mezi choreografiemi libereckých jsem měl jiného favorita(pohárová prezentace Liberec - Czurych).

zbytky

Hlasující: (Baník, Slavia, Sparta, Liberec, Plzeň, Brno, Bohemians, Olomouc, Slovácko, Teplice, Jablonec, Most, Hradec, 2x redakce webu).

Autor: oo

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace