o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

V Hodoníně chorea a závěrečná pyrošou Havířova

navštívili jsme čtvrtek, 29.03.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/v-hodonine-chorea-a-zaverecna-pyrosou-havirova/1/3979.jpg?width=570

Ve středu jsme z dlouhé chvíle navštívili další stadion 2. hokejové ligy. Tentokrát naše kroky vedly do Hodonína, o kterém se říká, že na zdejším zimním stadionu vládne na druholigové poměry velmi slušná atmosféra.

Do Hodonína míří soupeř velmi silný, a to jak na ledové ploše, tak i v hledišti – AZ Havířov. Na místním stadionu se podle oficiálních údajů schází 1667 diváků. Náš dojem z návštěvy byl daleko vyšší a vzhledem ke kapacitě stadionu jsme odhadovali návštěvu kolem 2500 diváků. V domácím sektoru, ale i na hlavní tribuně bylo k vidění několik zelenobílých šál, které patřili fanouškům slovenské Skalice, která má s domácími velmi dobré vztahy.

Celková atmosféra zápasu je na druholigové poměry velmi slušná a vzhledem k akustice stadionu je v hale dobrý hukot. Domácí kotel vytrvale fandí, ale možná až příliš vehementně řeže do bubnů, což trochu potlačuje pokřiky. 

Kotel Drtičů se nachází uprostřed podélné tribuny, a tak se dost špatně natáčí, protože v místech na stání se nedalo hnout, a tak vše musíme monitorovat z protilehlé tribuny, což není ideální... Určitě je v Hodoníně velký potenciál, a právě proto by to chtělo více chorálů. Jejich stadionu, s velmi dobrou akustikou, by to určitě slušelo.

Důkazem toho jsou fanoušci z Havířova, kterých do Hodonína dorazilo ve všední den více jak 100 hlav (což je při vzdálenosti přibližně 200 km úctyhodný počet) a opticky velmi slušně zaplnili svůj vyhrazený sektor.

Support hostů byl vytrvalý po celou dobu utkání a i za nepříznivého stavu neupadal a halou se krásně nesly chorály havířovských fanoušků, které řídil a burcoval spíkr na zábradlí.

Nezůstalo jenom u pokřiků a k vidění bylo i několik produkcí ultras. Domáci Drtiči si na nástup připravili transparent přes celou tribunu „Nepřátel se nelekejte, na množství nehleďme, Baník náš ten v srdci mějme, a pro něj, s ním, bojujme.“ V průběhu první třetiny pak vytáhli plachtu MORAVA vs SLEZSKO, kdy Morava byla v barvách Baníku Hodonín (oranžové a modré barvě) a Slezsko zase v barvách AZ (modrobílé).

Hosté se prezentovali dvěma velkými mávačkami a ve třetí třetině bylo kartonové choreo doplněné o písmena A Z E T. Vyvrcholení večera přišlo po závěrečném závěrečném nájezdu, kdy domácí slavili překvapivou výhru 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté z Havířova ve svém sektoru předvedli velmi slušnou pyrošou.

Fotogalerii naleznete - zde - 



autor: mr

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace