o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Ve šlágru kola pyro, chorea a kvalitní support

navštívili jsme neděle, 04.03.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/ve-slagru-kola-pyro-chorea-a-kvalitni-support/1/3919.jpg?width=570

V sobotu na sebe ve šlágru 19. kola Gambrinus ligy narazila Sparta Praha s Viktorií Plzeň, takže naše první kroky na fotbalový stadion v roce 2012 vedou právě na pražskou Letnou. Již dopoledne navštěvujeme utkání rezervního týmů, kde nás zaujalo balónkové choreo deseti fanatiků, kteří vytrvale povzbuzují rezervní tým Sparty...

Na večerní utkání si našlo cestu téměř 18 000 diváků. Na stadionu bylo i několik stovek fanoušků Viktorie. V zápase padly čtyři branky, ale s výsledkem 3:1 byli spokojení jen fanoušci Plzně.

Na začátek utkání si oba tábory připravily zpestření v hledišti. Hosté z Plzně zahalili svůj sektor červenomodrou kartoniádou. Na druhé straně fanoušci Sparty schovali svůj kotel pod červené, modré a žluté pásy.

Oba tábory začaly utkání v hledišti aktivně, ale již od prvních minut je patrné, že fanoušci z Plzně jsou mnohem lépe sehraní než domácí, a když jde Plzeň hned z kraj zápasu do dvoubrankového vedení, tak je Letná na několik minut jejich.

Support hostů byl velmi rozmanitý a fanoušci Viktorky jsou často v pohybu a jejich spíkr velmi zdárně fanatizuje nadšený dav. Fanoušci Sparty jsou rozčarovaní z průběhu zápasu, ale i tak byly v kotli skupinky fanoušků, které to na první pohled příliš netrápilo.

V 10. minutě je k vidění choreo přes celou podélnou tribunu, kde vzniká trikolora ze Sparťanských barev.

Domácí kotel má zkoušet nové chorály. Několikrát zní velmi potichu nějaký pokřik, do kterého se zapojuje jen malý počet lidí. Textu nebylo z naší pozice na tribuně vůbec rozumět, tak se domníváme, že se jedná o zkoušení nových chorálů. Nakonec podle všeho žádné nové chorály nezazněly.

Sílu měl naopak pokřik Sparta – Praha, při kterém se zapojoval celý stadion, a i když to známe všichni z televize, tak přímo v centru dění je to zase o něčem jiném.

Při některých pokřicích, se zapojují i přilehlé tribuny a poté co domácí gólman chytá penaltu, tak to chvíli v hledišti vypadá, jako by Sparta vyrovnala. Záhy však přichází třetí gól v domácí síti a Plzeňské oslavy vypukly naplno.

V ochozech stadionu byla k vidění i pyrotechnika, a to jak v sektoru domácích, tak i hostů z Plzně.

Níže si můžete prohlédnout video a fotografie ze zápasu.

Autor: redakce

Fotogalerie připojená k tomuto článku: Sparta - Plzeň - první 3 fotografie

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace