o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

VIDEO: Táhli fanouška Jablonce jako prase na porážku a dávali mu pěstmi. Incident v Budějovicích znepokojil i LFA

pondělí, 24.04.2023 - přejít do komentářů
/titleImg/video-tahli-fanouska-jablonce-jako-prase-na-porazku-a-davali-mu-pestmi-incident-v-budejovicich-znepokojil-i-lfa/1/10122.jpg?width=570

Velmi neprofesionální zásah pořadatelské služby natočil jeden z fanoušků Jablonce při zápase v Českých Budějovicích. Fanouška Jablonce tam táhli jako prase na porážku a dávali mu pěstmi...

Prohlášení Ligové fotbalové asociace k incidentu při utkání SK Dynamo České Budějovice – FK Jablonec

Ligová fotbalová asociace je silně znepokojena incidentem, který se odehrál v utkání mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem. Z video záznamu, který má Ligová fotbalová asociace k dispozici, je patrné, že zásah pořadatelské služby vůči fanouškovi byl nepřiměřený a zcela nepřijatelný. Událost na stadionu zaznamenal technický delegát LFA, který o ni informoval ve své zprávě. Incidentem se bude samozřejmě zabývat Disciplinární komise LFA, a to na svém nejbližším řádném zasedání, které se uskuteční ve čtvrtek 27. dubna.

Vedení soutěže je nicméně přesvědčeno a pevně doufá, že se jím budou zabývat též orgány činné v trestním řízení, neboť se z doposud poskytnutých informací jedná o nepochopitelný exces. Takovéto chování členů pořadatelské služby na fotbalové stadiony nepatří a věříme, že se v budoucnu nebude opakovat.

Svůj postoj k incidentu změnilo i Dynamo. Původní komentář pořádajícího klubu byl ve smyslu, že nezaznamenal pochybení, to ale bylo ještě před zveřejněním videa. „Celou záležitost budeme interně vyšetřovat s bezpečnostní a pořadatelskou agenturou, se kterou nás váže smlouva a byla na zápase přítomna. O výsledcích šetření budeme veřejnost informovat,“ napsal v pondělí odpoledne Sportu tiskový mluvčí Dynama Dušan Mendel.

Incident řeší i Jablonec „Víme o něm a řešíme jej s Ligovou fotbalovou asociací. Více se k tomu zatím nebudeme vyjadřovat s ohledem na probíhající šetření,“ napsal na Twitteru mluvčí Severočechů Martin Bergman.

Tisková zpráva Oficiální vyjádření k incidentu pořadatelské služby s fanoušky FK Jablonec

SK Dynamo České Budějovice důrazně odsuzuje a distancuje se od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol v sektoru hostujících vlajkonošů při zápase 28. kola FORTUNA:LIGY mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem, kteří fyzicky napadli fanoušky FK Jablonec. Jejich chování bylo v přímém rozporu s hodnotami klubu, jeho pravidly a plněním smlouvy s pořadatelskou službou. SK Dynamo České Budějovice patří mezi tradiční prvoligové fotbalové kluby, má zajištěnou profesionální bezpečnostní službu na každý zápas, kamerový systém na stadionu a postupuje podle manuálu. Nedělní incident se v minulosti nikdy na Střeleckém ostrově nestal, klub se od něj razantně distancuje a na stadion v žádném případě nepatří. SK Dynamo České Budějovice považuje incident za exces a selhání konkrétních jednotlivců, nikoliv systému. Klub zároveň uvádí na pravou míru, že prohlášení poskytnuté v pondělí dopoledne tiskovým mluvčím Dušanem Mendelem zpravodajskému webu Budějcká Drbna, bylo vyřčeno v době, kdy měl klub k dispozici pouze záběry z kamerového systému na Střeleckém ostrově a nikoliv amatérská videa, která byla zveřejněna až v pondělí odpoledne a potvrdila pochybení pořadatelské firmy PS Patrol. Na základě nově zjištěných informací jsme vyvolali jednání s pořadatelskou firmou PS Patrol a situaci začali intenzivně řešit. Osoby, které se tohoto nepřiměřeného zákroku směrem k fanouškům FK Jablonec dopustily, byly propuštěny ze služeb pořadatelské firmy a podle informací klubu jsou ony i celý incident v současné době vyšetřovány Policií České republiky, se kterou klub úzce spolupracuje a poskytuje veškerou potřebnou součinnost. „Nadále už pro nás pracovat nebudou, nebudou s námi spojovat své jméno a budou exemplárně potrestáni,“ říká zástupce firmy PS Patrol.

V Českých Budějovicích Dne 25.4.2023

 

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Britská nemoc – díl první (A... 05.01.2012

Britská nemoc – díl první (A...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...


Britská nemoc – díl třetí (I... 09.01.2012

Britská nemoc – díl třetí (I...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace