o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Vlajkonoši mají za sebou první misi...

neděle, 03.06.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/vlajkonosi-maji-za-sebou-prvni-misi/1/4139.jpg?width=570

V pátek na pražské Letné nastoupila Česká reprezentace proti reprezentačnímu výběru Maďarska. Utkání bylo generálkou před Mistrovstvím Evropy, které startuje již příští pátek v Polsku. Kromě toho se poprvé na tribunách objevila skupina fanoušků, kteří vystupují pod názvem Vlajkonoši, a kteří chtějí zlepšit atmosféru při zápasech reprezentace…

Utkání je vyprodané a tak se děje to, čehož jsme se obávali. Sektory vyhrazené pro Vlajkonoše jsou okupovány sedícím lidem a dokonce jsou k vidění i maďarští příznivci. Na stadion přicházíme se zpožděním a monitorujeme situaci. Skupinky stojících příznivců mezi sedícími diváky jsou příslibem, že by to mohlo jít.

Postupně se přesouváme do jednoho sektoru a za stavu 0:1 pro Maďarsko zkoušíme probrat publikum.  Z prvních reakcí je zřejmé že to půjde, a tak zkoušíme první nový pokřik, při kterém je zapojen buben, tleskání a následné skandování čas 0:15

Ze začátku to jde hodně ztuha, tleskačky, kterých bylo tisíce po celém stadionu support dokonale rušily a ten kdo se díval v Televizi, tak snad ani nezaznamenal, že se někdo o něco snaží.

Čím více nový pokřik zkoušíme, tím více se daří zapojovat i přilehlé sektory a ve Druhém poločase, nebýt tleskaček, by to asi bylo i velmi solidně slyšet.

Co se týká nových chorálů, tak zase jsme u problému jménem tleskačky… Jen se rozjela nějaká melodie a už celý stadion mlátil tleskacím nesmyslem jako o život. Další tragédií je velké množství bubeníků, kteří stáli vedle sektoru a kterým, podle jejich slov, dal manažer reprezentace Vladimír Šmicer úkol hlavně pořádně mlátit ať není ticho. Dokud se toto nezmění, tak jsou veškeré snahy naprosto zbytečné. Asi je to obrana proti hrobovému tichu, ale taky parádní antikoncepce pro fanoušky, kteří nechtějí jenom nesmyslně mlátit vším možným, ale chtějí vytvořit pravou fotbalovou atmosféru. Alespoň v sektoru Vlajkonošů se podařilo tleskaček ve druhé půli zbavit. Tleskačky jsou natrhány a použity jako konfety.

Zkoušely se i další pokřiky, bylo připraveno balónkové choreo a i přes ne příliš příznivý stav se podařilo rozjet mexickou vlnu a alespoň tak zapojit stadion do supportu. Tradiční kdo neskáče není Čech bylo zpestřeno držením se za ramena celého sektoru.

Přes všechny komplikace s tleskačkami panovala v kotli velmi dobrá nálada, a kdo se přišel bavit, tak se nakonec bavil a solidně si zafandil. Poděkování patří všem, kteří dorazili a zapojili se. I když to zpočátku utkání vypadalo všelijak, tak přímo na místě se dá celá akce zhodnotit jako pozitivní.

Díky patří všem, kdo se tohoto snažení zúčastnili. Rozhodně to nebyla poslední akce!

Níže video od jednoho z návštěvníků:
5:00 - balónkové choreo
6:55 - Mexická vlna
8:57 - pyro Maďarů

Autor: Vlajkonoši

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace