o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Z TISKU: Jedna z nejhorších návštěv na Bazalech

z tisku pondělí, 11.08.2014 - přejít do komentářů
Druhá nejhorší návštěva za posledních 39 let na prvním domácím zápase...
/titleImg/z-tisku-jedna-z-nejhorsich-navstev-na-bazalech/1/6245.jpg?width=570

Situace na Bazalech je kritická, fanoušci bojkotují domácí zápasy a vedení zatím nic nepodnilko, článek o protestu na prvním domácím zápase lidi naleznete zde.

Pátečních 3811 diváků na zápasu Baníku s Teplicemi bylo druhou nejhorší návštěvou na úvodním domácím utkání Baníku Ostrava v sezoně za posledních 39 let. Méně sledovaný už byl jenom duel Ostravanů s Chebem v ročníku 1995/96, který vidělo 2679 diváků. 

Baník zůstal v prvním domácím utkání sezony hluboko pod dlouhodobým průměrem. Od sezony 1974/75 jeho premiérové střetnutí na Bazalech zhlédlo průměrně 7340 lidí, tedy téměř dvojnásobek páteční cifry. Nyní však spoustu potenciálních návštěvníků odradila nová složitá bezpečnostní opatření a patrně vůbec nejvíce velký chaos a zmatek spojený s pořizováním klubových karet fanouška i vstupenek. 

"Jsem přesvědčen, že fanoušci, kteří mají výtky k adresnému ticketingu a Kartám FCB, pochopí, že počáteční problémy jsou způsobeny zejména krátkým časem na přípravu a zavedení systému, nikoliv špatným záměrem," uvedl tiskový mluvčí klubu Jaroslav Baďura. 

Proti novému systému se jako první postavil sektor nejvěrnějších ostravských příznivců. Poté, co si klub začal k nákupu karet vymiňovat i rodná čísla a čísla občanských průkazů, vyhlásil bojkot domácích zápasů a v pátek proti praktikám současného vedení protestoval před branami stadionu. 

Minimálně desítky dalších zájemců o souboj Baníku s Teplicemi však turnikety neprošly ani po zvládnutí celého komplikovaného procesu nákupu vstupenky, která je před utkáním k dostání už pouze v nákupních centrech daleko od Bazalů. "Ano, 'skvělý systém'. V 18:47 jsem si koupil lupen v Karolině, v 19:30 na Bazalech jsem neprošel kontrolou s tím, že mám lístek neplatný, ať se obrátím na reklamace. Kde jsou reklamace? Dodnes nevím. Nikdo mi nebyl ochoten pomoci," uvedl David Prokop. 

Podle kronikáře Romana Popka, který archivuje historii klubu, je páteční divácký údaj s velkou pravděpodobností jedním z nejhorších v celé historii Baníku. "Bohužel před rokem 1975 mám archiv neúplný a chybí mi roky 1974 až 1968. Těsně před nimi ale znovu žádná tak slabá návštěva nebyla a třeba v šedesátých letech chodilo na Baník v úvodu sezony běžně patnáct dvacet tisíc diváků," řekl ČTK Popek.

Zdroj: eurofotbal.cz

Autor: Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace