o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Zásadní informace k nedělní demonstraci v Praze

středa, 14.10.2020 - přejít do komentářů
Demonstrace proti zmatečným vládním restrikcím...
/titleImg/zasadni-informace-k-nedelni-demonstraci-v-praze/1/9608.jpg?width=570

My, aktivní fanoušci, především z fotbalového a hokejového prostředí, bychom rádi ukázali, že v nejtěžších chvílích dokážeme i přes veškerou klubovou rivalitu stát jeden vedle druhého. Dát najevo náš jednotný postoj na současnou situaci, kdy:

  • Ačkoliv si budeme vždy stát za tím, že se sportovní utkání mají hrát primárně s fanoušky, musíme vyjádřit podporu klubům, které vynaložily nemalé prostředky, aby se mohla utkání odehrát - znamenalo to každotýdenní testování, omezení kapacity, zavedení speciálních opatření. I přesto jim bylo znemožněno pokračovat v již rozehraných sezónách. Žádáme tedy po vládě, aby se co nejdříve zahájila jednání s kluby o kompenzaci.
     
  • Je pro nás nepředstavitelné, aby se média předháněly v hrozivějších zprávách, manipulují s lidmi, čísly, které neukazují v kontextu a šíří paniku. Žádáme tedy po médiích, aby v těchto těžkých chvílích dokázali naše obyvatelstvo více klidnit než panikařit. A více než se soustředit na vlastní čtenost a prodej, se zaměřit na blaho národa. 
     
  • Absolutně nesouhlasíme s nesmyslnými nařízeními vlády, která jsou oznamována, jako na běžícím páse, bez jakýchkoliv podkladů a většina z nás ani nemá možnost se těmto opatřením přizpůsobit. Jedná se o obrovskou chybu vlády, která po půl roce, kdy se měla čas na tolik zmiňovanou „druhou vlnu” připravit, není schopna dnes prezentovat žádné vize do budoucna, jakýsi manuál, s čím můžeme podle křivky s počtem nakažení počítat a podobně.
     
  • V současné chvíli neexistuje žádná informační kampaň, která by občanům srozumitelně oznámila, jaká nová opatření jsou zaváděny v platnost. Neexistuje jednotná platforma, kde by bylo vše jednoduše a graficky vysvětleno. Nejlepší vládní informační kanály jsou paradoxně instagramové a twitterové účty jednotlivých členů vlády a parlamentu.


Abychom na tyto body upozornili, rozhodli jsme se na neděli, 18. října, uspořádat pokojnou protestní akci. Vzhledem k tomu, že už bychom nestihli zařídit povolení, bylo nám umožněno využít prostoru na akci pořádané spolkem HON, kterému tímto děkujeme za vstřícnost, avšak zároveň bychom rádi oznámili, že naše činnost nemá ŽÁDNOU spojitost s jakýmkoliv spolkem či dokonce politickou organizací. 

Akce bude naší jedinečnou příležitostí ukázat naši soudržnost, proto apelujeme na všechny účastníky, aby k akci přistupovali s vzájemným respektem.

V NEDĚLI VŠICHNI V ČERNÉM! BEZ KLUBOVÝCH SYMBOLŮ!  
SRAZ 14:00
STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace