o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Negraduje to, UEFA trestá, fackovaná na Maltě...

pátek, 29.06.2012 - přejít do komentářů
Nafukovací pana v řeckém sektoru se pořadatelům moc nezamlouvala...
/titleImg/negraduje-to-uefa-tresta-fackovana-na-malte/1/4188.jpg?width=570

Euro v Polsku a na Ukrajině se chýlí do finále, ve kterém na sebe narazí Itálie a Španělsko. Do vyřazovacích bojů se probojovala i Česká reprezentace, ale Portugalsko bylo nad síly českého nároďáku, který tak po čtvrtfinále musel balit kufry.

Česko - Portugalsko
Utkání Česka jsme navštívili (reportáž -zde-) a určitě není čeho litovat, ba naopak. Vystoupení mužstva i fanoušků bylo sympatické a hlavně každý přítomný musel cítit, jaký potenciál z hlediska atmosféry skýtá zápas národního týmu. Ještě více sympatické bylo vystupování občanů Polska. S takovou přejícností a přátelským prostředím (od přejezdu hranic až do Varšavy) se lze setkat opravdu jen výjimečně. Fanoušci Česka měli při zápase s Portugalskem v hledišti jednoznačnou převahu, k čemuž výrazně přispěli právě i fanoušci Polska. Po konci utkání to na nádherném stánku ve Varšavě v řadách českých příznivců vypadalo, jako kdyby se právě slavil postup
do semifinále.

UEFA opět trestala
Německo muselo podruhé na šampionátu platit za své fanoušky. Po zápase základní skupiny s Portugalskem musel německý svaz zaplatit 10 tisíc €. Za zápas s Dánskem museli Němci doplatiti dalších 25 tisíc € za pyrotechniku, nevhodné nápisy a pokřiky s urážející tématikou. Primát i nadále drží Rusové, které asi hned tak nikdo nepřekoná (121 tisíc €)

Atmosféra při zápasech zrovna negradovala
Kromě zápasu mezi Portugalskem a Českem, jsme osobně nebyli ani na jednom utkání, ale atmosféra podle všeho ve vyřazovacích kolech zrovna dvakrát negradovala. Nejhlasitěji se asi prezentovali fanoušci Anglie v zápase s Itálií. I když se hrály zajímavé utkání, tak vždy se v hledišti našla nějaká ta volná místa.

Klid v ulicích...
Jen velmi málo se toho událo ve světě hooligans. Zatím co v základních skupinách to vypadalo, na pěkný masakr, tak zápas Ruska s Polskem se stal vrcholem aktivit hooligans a následně se objevovali jen výjimečně. Problémy museli řešit strážci zákona v Německu. Ve Wuppertalu musela policie oddělit skupiny 800 Němců a 600 Italů u kterých hrozil konflikt. Policie musela v Německu zasahovat i na dalších místech.  Bitka, nebo spíš taková hra na honěnou, se odehrála na Maltě mezi fanoušky Itálie a Anglie. (video v čase 2:50)



Smrt irského a italského fanouška
Po vraždě Španělského fanouška, který byl zabit již před Eurem, byl nalezen v řece mrtvý 21letý fanoušek Irska. Podle policejního vyšetřování však nebyla smrt způsobena cizím zaviněním.  Naopak smůlu měl jeden fanoušek Itálie na Sardinii, který při oslavách upadl na skleněný stůl, který mu prořezal tepnu a vykrvácel.

Níže pár fotek ze čtvrtfinále a semifinále.







Autor: jš, mr, vb

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace