o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Souhrn podzimu: FK Jablonec

středa, 29.01.2014 - přejít do komentářů
V šestém díle prezentace fanoušků Jablonce včetně hodnocení z tábora...
/titleImg/souhrn-podzimu-fk-jablonec/1/5648.jpg?width=570

Obsahem šestého dílu zimního speciálu, v němž se zabýváme vystupováním jednotlivých táborů v podzimní části Gambrinus ligy, je prezentace fanoušků Jablonce. Postupujeme tak výše tabulkou, jelikož od jediného jabloneckého tábora máme nyní k dispozici vlastní hodnocení. V zimním speciálu zatím vyšlo pět dílů, které si můžete připomenout, nebo jimi poprvé zalistovat, pokud vám unikly.

BOHEMIANS PRAHA 1905
FC BANÍK OSTRAVA
1. FK PŘÍBRAM
FC VYSOČINA JIHLAVA
SK SLAVIA PRAHA


Teď už k Jablonci. Hlavní prostor dáme hlasu ze severočeského tábora, který nejlépe vypovídá o jeho situaci. Děkujeme za něj. V našich pár řádcích se budeme opakovat. Jablonec je silný fotbalový klub, ale fanoušky si ve větším množství stále nezískává. Doma se dokázalo občas sejít na 100 kotelníků a k vidění bylo i několik nápisů, choreografií či byla použita pyrotechnika. Výjezdy zelenobílých proběhly v malém měřítku. Kromě soubojů v Teplicích a na Bohemce neměli fanoušci Jablonce větší jak desetičlenné zastoupení.

POHLED JABLONCE:

Už od začátku sezóny se potýkáme pořád se stejným problémem – počty. Neustále zkoušíme dostat do kotle nové a nové fanoušky. Pro lepší optickou prezentaci se nakoupily nové mávačky a možná až překvapivě jsou stále všechny pohromadě. Po celý podzim se snažíme udržovat na tribuně víceméně nějaký standard, neochota lidí spolupracovat to ovšem dost kazí. V našem kotli bohužel chybí autorita. Mladší cápci si vyskakují na starší a to nedělá dobrotu. Je sice možnost tyto lidi proplesknout a domluvit jim, ale to neřeší problém. Tito mladí lidé by se měli změnit, ne jen z důvodu fungování kotle, ale i pro sebe a svůj budoucí život.

Co se týče optické prezentace, tak jsou zde nové, již zmiňované vlajky na tyči, dále se občas objevuje pyro a samozřejmě choreo. O tvorbu chorea se starají dvě osoby, kterým občas přijde výpomoc. Ohledně chorea je v Jablonci stálá diskuze. V malém počtu nepřichází moc nápadů a někteří, hlavně ti co nepřiloží ruku k dílu, mají neustále problém s tématy vyskytujícími se na choreu. Dle mého názoru bylo na naše poměry dost choreografií. Také se začala dělat větší chorea než obvykle, v tomto směru to chce jen víc lidí na tvorbu. Jedno choreo se však odprezentovat nemohlo – choreo proti Slávii bylo ponecháno na místě, kam měli přístup pouze hostující hráči, aby zaschlo, během odpoledne však záhadně zmizela půlka chorea.

Výjezdová čísla se drží standardu, musíme však vyzdvihnout několik desítek fans, co jeli na výjezd do Norska, pár fanoušků Jablonce se objevilo i v Seville.

Co změnit? Určitě počty, v kotli se objevuje stále více mladších fanoušků, takže se musí pracovat právě s nimi. První se musí dát do kupy kotel doma, a poté se můžeme soustředit i na výjezdy v lepších počtech. Jablonec hraje dlouho na špici a zaslouží si pořádnou podporu! Nechodí se na fotbal podle počasí nebo soupeře, ale chodí se podporovat svůj tým a hodně lidí si to musí uvědomit! A mladí by se měli učit věrnosti svému klubu a svým barvám!

PREZENTACE














V Norsku (Evropská liga)

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace