o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 21. kola GL ligy a 20. kola FNL

Souhrn kola čtvrtek, 27.03.2014 - přejít do komentářů
Souhrn kola pohledem zástupců jednotlivých táborů...
/titleImg/souhrn-21-kola-gl/1/5843.jpg?width=570

Další kolo nejvyšší i druhé nejvyšší fotbalové soutěže je za námi. A že se o víkendu hrál nějaký fotbal ví v této zemi asi každý. Mediální válka, která se po sobotním utkání na Bazalech je nevídaná a již dlouho jsme nic takového nezažili. 14.130 diváků si našlo cestu na Bazaly a do Ostravy  tak putuje ocenění za nejvyšší návštěvu kola. Naopak nejméně díváků shlédlo utkání Znojma v Brně proti Bohemians a pak na Julisce proti Příbrami. Celková návštěva je tak 42.036 diváků.

V souhrnu kola pokračujeme ve spolupráci s jednotlivými zástupci táborů, kteří nám přiblíží svůj pohled na utkání. Chybí zde pohled Vašeho tábora? Máte pocit, že byste mohli doplnit relevantní informace? Kontaktujte nás a situaci napravíme!

FC Slovan Liberec FK Baumit Jablonec 3:0
Počet diváků: 4 888 (49 % z kapacity 9 900), kompletní fotoreport zde.

Pohledem fanouška Jablonce:
Na derby se vydává 20 fanatiků pěšky a 40-50 lidí vlakem.Od nádraží se jde pochod městem,kdy se spontánně navštíví i místní obchodní centrum a antikonfliktní tým z toho má vrásky jistě do teď.Už při pochodu se objevuje pyro.Po focení před radnicí za vlajkou NC a Baníku Most se vydáváme na stadion.Nás se v sektoru schází 130 a naší prezentací jsou lesklé stříbrné a zelené folie doplněné o pyrotechniku.Objevuje se u nás pyrotechnika všeho druhu,od stroboskopů přes dělobuchy až po světlice.Navzdory nepříznivému skóre předvádíme nadprůměrný support(možná,že i díky tomu,že to na hřišti za nic nestojí a věnujeme se hlavně fandění).Support se ještě lepší po úspěšném vyhnání sekuritky po pokusu zabránit vyvěšení vlajky Ukrajiny na přední plot.K domácím nemám co říct,z našeho sektoru jsem zaznamenal pouze úvodní choreo Supras a pyrotechniku od Chaotiků.

Pohled Chaotix:
Na Podještědské derby se scházíme v centru města. Hodinu před zápasem vyrážíme neplánovaným pochodem za vlajkou, s hořícími bengály směr stadion. Policie si nás našla během 30ti vteřin a začíná být nepříjemná. Po cestě jsme se rozhodli vyfotit a zafandit v podchodu kousek od stadionu, kde máme jedno ze skupinových grafitti. Tam nás těžkooděnci obklíčí. Pouštějí po jednom, kamera, obličej, občanka. Pokuta za šálu přes pusu. Postupně dorážíme do sektoru, kde se vyvěsí tři vlajky. Zhruba 50 hlasů fandí naplno po celý zápas. Bez bubnu a megafonu. Po druhé brance trochu spontánního pyra, za což čekáme trest smrti. Super zápas a zážitek. K ostatním se vyjadřovat nechci, ani je nebyl moc čas sledovat.

Pohled Supras Unisino:
Už při rozvičce byl v kotli roztažen nápis "ZNIČTE JE!", který se střídal s alternativní verzí "ZNIČTE SE!". Nápis krátce před rozcvičkou připravovala mladší část našeho tifoteamu. 
Při nástupu byla prezentována akce ve stylu jedněch celosvětově známých postaviček. V dolní části sektoru byl k vidění nápis LET'S GO SLOVAN, přičemž styl písma i barevné provedení byly přizpůsobeny pointě. Uprostřed sektoru se pak objevila jedenáctka našich fotbalistů v životní velikosti, v aktuálních dresech i s čísly. Tohle barevně pestré choreo pak doplňovaly už jen bílé kartony nahoře za fotbalisty. Organizačně tentokrát vše klaplo bez problémů a akci lze považovat za vydařenou.
I když je pořád velký prostor ke zlepšování a občas byly i horší pasáže, tak zapojení lidí v našem kotli a celková hlasitost byly při derby aspoň o něco lepší než obvykle, oba rozeřvávači i bubeník odvedli dobrou práci. Čas od času se opět dařilo zapojovat i tribuny. Ve druhém poločase se spontánně častěji objevovaly i nějaké vzkazy k hostům a hlavně jejich šéfovi, přičemž jsme byli hlasatelem (nejspíš na delegátův pokyn) opakovaně upozorňováni, ať fandíme "slušně", a to i při naprosto slušném pokřiku "Pelta ven!". Vedlo to ale jen k zesílení (nejen) tohoto pokřiku, k němuž se pak přidávalo i čím dál víc tribuňáků.

FK Dukla Praha 1.FK Příbram 1:1
Počet diváků: 1 550 (19 % z kapacity 8 150)

Pohled fanouška Příbrami:
Oficiálně hlášeno 1550 lidí na stadiónu,můj odhad by byl max.800 lidí.Na tento zápas jsme doufaly že se pojede v hojném počtu,bohužel z více důvodu jsme nakonec vyrazily jen ve 12.lidech,což je málo na Duklu,kterou zrovna moc nemusíme,domácích kotelníku nebylo o moc více,ale fandily jsme po většinu času a dovolím si tvrdit že jsme byly i lépe slyšet.Co se týče samotného utkání,bylo se na co dívat,byl to celkem atraktivní zápas ze kterého jsme si nakonec odvezly bod.Za zmínku stojí ještě pokus dukelského fanouška o strhnutí naší vlajky z plotu,jeho pokus skončil neúspěšně,ale zajímalo by mě jakého chytráka napadlo zakončit ploty stadiónu bodáky,o které jsme se podrápaly.

FK Teplice FK Mladá Boleslav 0:1
Počet diváků: 4 218 (23 % z kapacity 18 221), kompletní fotoreport zde.

Pohledem fanouška Teplic:
Celý den v Teplicích panuje ne zrovna fotbalové počasí a tak ti, kteří míří na stadion musí vyndavat uklizené zimní bundy, rukavice, šály a čepice z šatníku.
V Sektoru 15 se nás schází cca 140 a fandíme na dobré úrovni, která klesá až vstřeleným gólem do naší sítě. Pro tento zápas jsme si připravili nápis ,,HON NA MATYHO" ,,MRDAT MÉDIA!" doplněný o zvednuté noviny nad hlavu, což byla reakce na nesmyslný trest, který si vybrečeli na svazu uplakánci a média, která jsou uplakánky řízena. V tuto chvíli se z S15 ozývá pokřik MRDAT MÉDIA, ke kterému se přidává i větší část stadionu. Také se během zápasu několikrát vyvolává jméno Milana Matuly, který sedí na hlavní tribuně a ve stoje tleská.
Fanklub si pro zápas optickou prezentaci nepřipravil, ale fandil v rámci jeho možností na dobré úrovni a zapojoval se i do odpovídaček.
Ještě před začátkem zápasu to vypadalo, že hosté přijeli ve 2 a bez vlajky, ale během prvních minut utkání se hostující sektor přeci jen doplní o vlajky a hlouček jedinců, odhadem cca 15. V sektoru je vidět i nějaký ten pohyb během zápasu a připravili si i optickou prezentaci v podobě 8 bílých a modrých kartónů o velikosti A4 a plachtičky se šmoulou a znakem FKMB, kdy při této prezentaci padá i jediný gól utkání.
I přes nepříznivé počasí a opětovný nevíkendový termín, který se už stává tak nějak pravidlem, si Na Stínadla našlo cestu 4128 diváků.

Pohledem fanouška Boleslavi:
V sektoru hostů se nás schází 18, první poločas není naše fandění nějak extra slavné. Druhý poločas se to už lepší, v 77.minutě vytahujeme menší choreo s modrobílým šmoulou a znakem FKMB, které je obohacené modrými a bílými papíry. Hned vzápětí střílíme branku a vhazujeme nad sebe dost malých kousků papírků. Mohlo to vypadat hezky. Po golu se také začínáme bavit,zpívat.Sektor byl ověšen klasickými vlajkami.

FC Baník Ostrava AC Sparta Praha 1:1
Počet diváků: 14 130 (81 % z kapacity 17 372), kompletní fotoreport zde.

Pohledem fanouška Baníku:
Ostravští si na tento šlágr ligy před sebe nelehký úkol v podobě prezentace dvou dvojitých choreografií. Na úvod zápasu zakryla ochozy Bazalů 17*90 m velká replika šály "Zkurvená Sparta" doplněna v horní části sektorů o malé vlaječky. V spodním úseku tribuny byly nachystány kartóny (zobrazující vršek hlavy) a igelity znázorňující ruce. Vzápětí střídají šálu známé sektorovky "King Baník". V průběhu celé prezentace hoří desítka rací. Druhou choreografii, tentokráte v kotli, vytvořil na dolním plotě ústřední slogan "Jsme vám v patách". Sektor se nejprve díky zeleným kartónům proměnil v hřiště se zoufalým hráčem jemuž v dáli mizí znaky týmů ligové špičky - Plzně, Teplic a Liberce. V druhém dějství poté následují znaky Sparty, Opavy a Brna jenž trefuje a ničí ruka ostravského bijce. Na místě znaků poté vzplanou žluté ohně. Malé změny se dočkal i výše zmíněný nápis, když vysmátý obličej nahradí zakuklená postava. Nutno zmínit fakt, že na obou prezentacích se našly nedostatky a chyby v organizaci. Pro ostravské alespoň poučení pro příště. Dále ještě Chachaři vytáhli sto-padesátku vlajek na tyčích, vhodili společně se sektorem P1 při oslavě gólu moře nastříhaných papírků a společně s rudými prezentovali nápisy vztahující se k termínové listině.

Pohledem fanouška Sparty:
Přípravy na Baník začaly již nějaký ten pátek před výjezdem. Burcování lidí, aby byl překonán počet z minulého roku, zajištění autobusů pro pohodlnější fanoušky atd. V zimní přestávce je vyrobena nová výjezdová vlajka, a kde jinde odbýt premiéru, než na tomto zápasu. K vlajce jsou vyrobena i trička na sjednocení sektoru.
V den zápasu vyjíždí směr Ostrava několik stovek Sparťanů, mimo hlavní vlak jedou i ruzné menší skupinky a dále 3 autobusy. V sektoru se nás schází 740, takže loňský rekord překonán. Na zápas kromě vlajky a triček máme připraveny tři prezentace, ale z nedostatku času je kartoniáda spojenena s bannery na podporu fotbalu o víkendu. Na toto choreo jsme domluveni s ostravskými a v druhém poločase je připravena plachta Ultras Sparta a nějaké to pyro.
O dění v zápase toho bylo napsáno a napovídáno až až, a tak není potřeba se o tom moc rozepisovat. Dle našeho pohledu se toho, až na nějaké to přezahovaní, moc nestalo, a tak celorepubliková mediální tvář tohoto zápasu je jen jedno velké zveličení.
K našim fanouškům jen podotknout, že počet byl dobrý, fandění bylo už horší, což je škoda, ale holt pro někoho asi dlouhá cesta.
Domácí se na zápas připravili dobře, návštěva pěkná, choreo bylo, fandění bylo slyšet, zvlášť když se přidala protilehlá tribuna.
Tak zase za rok.

Sigma Olomouc FC Viktoria Plzeň 1:2
Počet diváků: 5855 (47% z kapacity 12 541), kompletní fotoreport zde.

Pohledem fanouška Sigmy:
Po týdnu tu máme další domácí zápas, tentokrát s plzeňskou Viktorkou. Vzhledem k tomu, že už na jaře doma moc atraktivnějších soupeřů nepřivítáme (snad jen Baník), tak se na tento zápas připravujeme víc než obvykle. Výsledkem je předzápasový sraz v jednom z olomouckých barů a následný společný přesun na stadion, doprovázený zpěvem a skandováním. Dále jsou připraveny dvě choreografie, které se, podle mě, podařily na výbornou. Možná ještě doladit spolupráci při roztahování, v zásadě ale vyšlo vše tak, jak mělo. Na první prezentaci byli vyobrazeni dva rytíři a klubový znak, doplněno nápisem „Modrobílí do boje,“ což jsou slova z našeho nového popěvku, který se vcelku solidně uchytil. Druhá prezentace reaguje na nový zákon o fanoušcích na Slovensku, který dost ovlivní, už tak oslabenou, místní fanscénu. Jinak se fandí plynule, bez hluchých míst. Ikdyž spíkři párkrát musí zařvat a „zpucovat“ kotel, tak fandění má slušnou úroveň. Náš sektor je sice plný, ovšem jako velký nešvar se ukazují sedící individua, kteří ještě za ty roky nepochopily, že v těchto místech sídlí kotel. Snad jim bylo „odměnou“ závěrečné zadýmení sektoru po děkovačce. Za zmínku by ještě stály „hrátky se sekuritkou,“ kdy se využily zbylé kartony z chorea a někteří kotelnící soutěžili v disciplínách v hodu vlaštovkou nebo ve vrhu koulí. A protože jsme nechtěli, aby sekuriťák pod sektorem dostal svůj žold jen tak zbůhdarma za prosté postávání, tak se disciplíny odehrávaly v pravidelných intervalech. Na závěr ještě odpalujeme race, stroboskopy a nějaký ten dým. Hostů dorazilo nepočetně (podle infa cca 50), občas byli slyšet, dál bych je ale nehodnotil. Z naší strany může panovat spokojenost s tímto zápasem, ikdyž výsledky našich hráčů na hřišti jsou tristní a zdárně míříme k sestupovým vodám…

Pohledem fanouška Plzně:
Na začátku utkání je nás v sektoru jen 33. Během první půle postupně dojíždí další tři automobilové posádky a tak se náš počet rozrostl na 48 fans. Z toho nás fandí asi 30.
Na plotě visí vlajky Ultraside, Výjezďáci a 1911 (Sami jsme si vybrali za koho bojovat). Náš počet se projevil i na supportu, který byl oproti jiným zápasům o dost slabší. Naše účast mě hodně zklamala. Je jasné, že hokej v Brně pár desítek lidí ubral, ale plno aktivních lidí nebylo ani tam. Kde byli, ví jen oni sami.

1. FC Slovácko FC Zbrojovka Brno 5:0
Počet diváků: 4 782 (59 % z kapacity 8 121), kompletní fotoreport zde.

Pohledem fanouška Slovácka:
Slovácko-Brno, hostů přijelo jak je zvykem z Brna dost, jelikož se jim u nás každý rok hodně líbí a prezentovali se od začátku velmi slušně. Support měli na kvalitní úrovni a na začátku zápasu i pohledné choreo. V průběhu celého zápasu házeli granáty, což bych tedy moc kladně nehodnotil. Jinak často zasahovali hasiči a byli vidět i uniformy ACAB. V druhém poločase support Brna utichl, což zapříčinil jak výsledek, tak právě účinkování ACAB či hasičů, celkově to prostě hosté neustáli a šli s výkonem dolů. U nás v kotli se sešlo více lidí než na předchozí zápasy a support i díky výsledku a oponentuře šel výrazně nahoru z předchozích zápasů. Ve druhém poločase to již bylo na velmi slušné úrovni, avšak do spokojenosti chybí ještě hodně. V prvním poločase jsme předvedli choreo a v druhém byla odpálena pyrotechnika.

Pohledem fanouška Brna:
Na slovácko se opět po dlouhé době vydáváme ve velké skupině vlakem. Venku krásné počasí, sobotní termín. Vše nasvědčuje tomu, že to bude fajn sobota. Na náměstí se velká skupinka rozdělí a okupujeme několik podniků. Na stadioně e bohužel někdo rozhodl, že nám otevře jen poovinu sektoru, takže několik lidí stojí v uličce a na fotbal nemůže vidět. Brána, rozdělující sektory je po chvíli vyrvána. Jak to bylo nesmyslné rozhodnutí je vidět na fotkách, že oba sektory byly slušně zaplněny. Atmosféra je v první půli na super urovni, škoda jen, že v takovém počtu neumíme vyjet někam dál. Ale o tom nechci psát. Vyýprask 5:0 a nepokoje poté zapříčinili, že druhá půle je ze strany supportu slabá. Na začátku jsme se ještě prezentovali plachtou velkou 4,40 x 10 m, na které je nalepeno písmeno Z a společně s ní v sektoru vlaje 600 vlaječek....

SK Slavia Praha FC Vysočina Jihlava 1:2
Počet diváků: 5 431 (26 % z kapacity 20 800)

Pohledem fanouška Slavie:
Na Slavii strašná hra, atmosféra taky nic moc, celkově pochmurný den. Choreografie byla odvolána kvůli počasí, fandění místy dobrý, jindy na hovno. Hostů pár desítek, místy fandí, ale slyšet moc nejsou. Měli i nějaký choreo, asi na Kisela. Dík a čau.

Pohledem fanouška Jihlavy:
Na záchranářský souboj do Edenu se nás vypravilo autobusem 45 + 25 auty, takže se v sektoru scházíme v počtu 70 fanoušků. Od začátku zápasu předvádíme poměrně slušný support, po celý zápas vytrvale fandí zhruba 50-60 jedinců. Prezentujeme se klasicky několika vlajkami na plot… Ve 20. minutě přišlo na řadu papírové choreo – postava Leváka Boba ze seriálu Simpsonovi s nožem ve slávistickém dresu o rozměrech 5x2,6m doplněn o nápis LEVÁK KAROL, reagující na jednání sportovního ředitele sešívaných, Karola Kisela. U domácích jsme zaznamenali pouze malé pyro, průběh a vývoj zápasu se zřejmě podepsal i na jejich supportu.

1.SC Znojmo FK Bohemians Praha 1905 0:0
Počet diváků: 1 182 (11 % z kapacity 10 785)

Pohledem fanouška Bohemians:
Vzhledem k soupeři se atraktivní souboj na tribunách nedal očekávat, přesto je náš support od začátku na dobré úrovni. Celý sektor se aktivně zapojuje do vytleskávaček i chorálů. Během prvního poločasu nepolevujeme, na což má vliv i územní převaha našich borců na trávníku. Ve druhé půli se na hřišti karta obrací, nicméně náš support držíme stále na vysoké úrovni. S přibývajícím časem je však výkon našich hráčů ještě horší a support postupně upadá do průměru. Jiná produkce z naší strany tentokrát chyběla. Domácí se během zápasu projevovali pouze sporadicky. Je otázkou, zda by byla atmosféra z jejich strany lepší, pokud by hráli opravdu na domácím stadionu.


I ve FNL se odehrály zajímavé zápasy:

FK Pardubice   FK Baník Most 1909  3:0 (786 diváků)

Pohledem fanouška Mostu:
V sobotu brzy ráno vyrážíme vlakem do Pardubic a cesta vlakem utekla velmi rychle. Před místním vesnickým stadionkem se nás schází 32 i díky několika lidem z Jablonce, kteří dorazili s našimi fans, kteří jeli na derby. Lístky si musíme jít koupit na pokladnu k domácímu sektoru, kde nemají ani takový počet lístků do sektoru hostí, ale všichni se dostáváme na svá místa, kde vyvěšujeme pár vlajek a od prvních minut fandíme. Ovšem z tohoto počtu by šlo dostat mnohem více a tak je support občas na podprůměrné úrovni, občas se zvedne. Ve druhém poločase se support dostává koncem zápasu na mrtvý bod, protože každý v kotli je znechucen hrou našich borců. Ovšem co nás v Pardubicích překvapilo, to byl kotel domácích, kde bylo odhadem 30 fanatiků. Fandili celý zápas, byli slazení v červených tričkách, no prostě tohle jsme od nich nečekali a od minulého roku ušli veliký kus! Shodli jsme se, že Pardubice nyní patří rozhodně k tomu nejlepšímu ve FNL, co se týče fans. Na obou stranách bylo odpáleno trochu toho pyro, bez buzerace pořadatelů, kteří si nás, ani domácích po celý zápas nevšímali. Což už se nedá říct o policajtech na místním vlakovém nádraží, kteří viděli skupinku fanoušků a chtěli si namastit svá ega, především pak ten nejmenší policajt co tam byl. Všichni se nakonec dostáváme do vlaku, kde je plno srandy a jedeme směr Most.

Pohledem fanouška Pardubic:
V domácím sektoru se v první půlce nachází 30-40 fanatiků. Naproti nám stojí 32 Mosteckých fanoušků s několika vlajkami na plotě. V první půlce je náš support nadprůměrný a větší mezery bez fandění jsem nezaznamenal. V druhé polovině utkání čítá náš sektor přibližně 50 fandících hlav.Po první brance v druhém poločase se support zvedl ještě více a na Vinici panovala příjemná atmosféra. Jak v kotli domácím, tak hostí je odpálená pyrotechnika.

SK Dynamo České Budějovice   FC Hradec Králové  1:1 (2846 diváků)

Pohledem fanouška Budějovic:
Na zápas se chystáme už týden dopředu, avšak chystané choreo dokázalo povětří a déšť zničit ještě před zápasem. Hradeckých do Budějovic mohlo přijelo asi 35 až 40, vyvěšují několik zástav. Nás na začátku zápasu v kotli stojí bohužel jen deset, protože kasy nestíhají vydávat vstupenky a před stadionem se tvoří i několikametrové fronty. Zhruba do osmé minuty se do sektoru postupně dostávají všichni a v kotli seskupených nad jednou velkou vlajkou nás je zhruba 50-55. Hradečtí rozjíždí od začátku utkání spíše chorály, k doslechu přes celý stadion byli, ale ne úplně vždy srozumitelně. Údernější pokřiky byly slyšet více. My jsme se v prvním poločase rozjížděli docela pomalu, pořádně nahlas byly slyšet jen pokřiky. V druhé polovině však i díky velkému tlaku a srovnávajícímu gólu šroubujeme support na nejvyšší obrátky, které jsme byli schopni vyprodukovat a tleskáním i občasným skandováním se přidali i ostatní tribuny. Hradec si připravil choreo, které jsem ale díky pohledu z nulového úhlu nedokázal rozluštit. Po prvním gólu Votroků letí z jejich kotle na trávník odpálená pyrotechnika. Proto na konci utkání, kdy jsme měli připravené pyrohrátky my, začala dělat prostoje Securitka a pyrotechniku tak odpalujeme až za sektorem hostů, kam jsme ihned po zápase zavítali. Za zmínku stojí i několik desítek kosmonautů, kteří pouze kvůli své blbosti dokázali zablokovat dopravu a udělat pár zmatků.

Pohledem Votroka:
Ve všední den vyjíždíme do Budějovic jedním holáčem a pár auty. Po příjezdu jsme zděšeni vstupným na druhou ligu (125,-), řešíme to tím, že kupujeme lupeny studentské a důchodcovské. V sektoru se nás schází asi čtyřicet. Vyvěšujeme vlajky, snažíme se fandit celý zápas. Support doplňuje buben, střídáme chorály, pokřiky i odpovídačky. Po gólu odpalujeme žlutý oheň. Druhý poločas jde nad hlavy černobílá plachta "Černobílá je jen jedna! Ta Hradecká!", pod ní zapalujeme jeden vulkán. Domácí kotel ze začátku hledáme, ale v desáté minutě už jsou na značkách v počtu zhruba šedesáti kusů. Pokřiky mají úderné, chorály neslyšíme. Pyrotechniku ani choreo nemají, vidíme pouze sektorovku, která se nedaří rozvinout celá.
Sekurity v pohodě, nenápadní A.C.A.B. s kamerami, po zápase drobné problémy z těžkooděnci jinak klid. S fotbalem spokojenost, bod bereme!

FK Viktoria Žižkov   FK Ústí nad Labem  2:0 (Počet diváků 809 diváků)

Pohledem fanouška Viktorky:
V lehce deštivém nedělním dopoledni se nás schází cca 25 věrných na nekrytém místě kotle za bránou a od začátku podporujeme naše fotbalisty. Co se týče kvality supportu, určitě je slabší, než v prvním jarním utkání, jež jsme sehráli se Sokolovem, ale na druhou stranu na ten počet lidí to není tak špatný. Optickou prezentaci jsme neměli žádnou. Co se týče celkové návštěvy, kdy je ohlášeno něco přes 800 diváků, je dle mého odhadu číslo nadsazené a reálná návštěva se může pohybovat nanejvýš někde okolo 500 lidí. Většinu asi odradil déšť a i ochlazení oproti dnům minulého týdne. Co se týče hostů - na začátku 1.poločasu se jich schází v sektoru 6, ale bohužel ze začátku ani nefandí. V průběhu poločasu ale vyvěšují asi 3 vlajky, jejich počet se zvýší na 9 lidí a snaží se občas skandovat. Tuším, že zapojují i buben a i přes nepestrost pokřiků se jejich support mírně lepší, i když bohužel ani četnost fandění není vysoká. Ale určitě za sebe oceňuji, že přijeli, což se o některých táborech říci nedá.


A na závěr zde máme report z MSFL

Slezský FC Opava - MSK Břeclav 2:0 (Počet diváků 1810)

Pohledem fanouška Opavy:
Po dlouhém čtyřměsíčním čekání na další mistrovské utkání je chuť opravdu velká. Je sobota 22.3.2014 a Opavě začínají jarní boje, ve kterých má jediný cíl. Postup do druhé ligy! Na utkání se scházíme o něco dříve a chystáme žluté a modré mávačky a vyvěšujeme vlajky, včetně několika nových. Novinkou je vydávání vlastního fanouškovského zinu „Opaváci“. Na začátek utkání se prezentujeme nachystanými mávačkami. Kotel je slušně zaplněn, dalo by se říct, že více, než v některých zápasech v druhé lize. Po celý první poločas se vytrvale fandí, jako obvykle se často zapojuje i tribuna za brankou, která je taky slušně zaplněná. Velkým a milým překvapením je pro nás příjezd hostujících fanoušků. Z Břeclavi přijeli čtyři fanoušci, kteří ve svém sektoru vyvěsili 3 vlajky. Snažili se fandit po většinu zápasu, i když stáli proti mnohonásobně větší přesile.
Druhý poločas, jak je již u nás zvykem, se rozjíždí pomaleji. Vyvěšujeme vzpomínkový transparent na 2 zesnulé fanoušky Lechie Gdaňsk, kteří před rokem tragicky zemřeli při autonehodě autobusu při návratu z výjezdu. Po pěti minutách slabšího supportu vše jede na plné obrátky. Zhruba dvousethlavý kotel povzbuzuje naplno své borce na cestě za třemi body. Za brankou je odpálena jedna dýmovnice. Blíží se konec utkání a to je čas pro naší chystanou prezentaci. Opět do fandění zapojujeme mávačky. V poslední minutě vytahujeme nápis „OPAVÁCI1907.CZ“, který je odkazem na nově vzniklé internetové stránky opavských Ultras, které jsou zatím zprovozněny pouze na FB, ale v nejbližší době dojde i k jejich propojení se stejnojmenými webovkami. Nápis je doplněn o 30 stroboskopů, 14 stroboskopů červených do ruky a 18 ohňů. Do toho na druhé straně je odpálena další dýmovnice. Vše vytváří pěkný efekt, který si můžou po závěrečném hvizdu vychutnat i samotní hráči, kteří vyhráli 2:0. Na zápas si našlo cestu celkem 1 810 diváků, z toho 26 z WKS, kterým děkujeme za jejich podporu.
Po zápase se vydáváme do místních hospod a oslavujeme vítězství. Po celý večer i brzké ráno jdou v ulicích slyšet chorály. Nejenom celková návštěva zápasu, ale také náš počet v kotli a velmi dobrý support jsou příjemným překvapením. Ale rozhodně nesmíme usnout na vavřínech a pokračovat v podobných výkonech jak na hřišti, tak i v hledišti i v dalších zápasech.

Autor: Mara & VíťaB & DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace