o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

SUPPORTERS DENÍK 5/2019

úterý, 04.06.2019 - přejít do komentářů
Tradiční měsíční rekapitulace - KVĚTEN 2019
/titleImg/supporters-denik-52019/1/8865.jpg?width=570

Vítejte u dalšího dílu našeho tradičního měsíčního seriálu "SUPPORTERS Deník", tentokrát s pořadovým číslem 5. A to znamená, že se společně ohlédneme za událostmi měsíce května roku 2019.

Celým květnem se vinula nadstavbová část naší nejvyšší fotbalové soutěže. Hrálo se ve třech skupinách, hrálo se o poháry, o titul i o udržení v lize. Smutné je, že ani ke konci měsíce ještě nebylo jasno o pohárech a také o dvou místech pro účastniky soutěže. Přesto již proběhnul slavnostní galavečer a předávaly se ceny těm nejlepším. Celá nadstavba získala takovou zvlášní pachuť. (O nadstavbě přineseme samostatný článek s anketou mezi fanoušky).

Krom nadstavby se ještě naše oči upíraly k finále poháru MOLCup, který se odehrál v Olomouci. Díky fanouškům Baníku a Slavie za to, že to stálo!

Přejeme Vám příjemné čtení!


Květen 2019

1. 5. 2019
Již za 22 dní se má hrát finále prestižního MOL Cupu. Do finále, jak známo, postoupila pražská Slavia a ostravský Baník. A stále se neví, na jakém stadionu se finále uskuteční. Nejprve jsme se měli místo utkání dozvědět v pondělí, pak ve středu, nyní se zraky fotbalových příznivců upínají ke čtvrtku...Tak snad…
2. 5. 2019
Disciplinární komise uzavřela pro nadcházející dva zápasy Tribunu Sever. Potrestala tak Slavii za použití pyrotechniky v pohárovém derby. Nejsem příznivec žádných konspiračních teorií, ale už to všechno začíná být podezřelé! Sparta má zákaz výjezdu v nadstavbě do Plzně, Tribuna Sever bude uzavřená právě v zápase s Plzní…Mno, je to zvláštní, až je mi líto normálních fanoušků Plzně, kteří za nic takového nemohou a snad si ani nic takového nepřejí.
Hněv Slavistů je na nejvyšší úrovni a kdo ví, jak vzájemný souboj Plzně se Slavií, v Edenu dopadne. Hraje se již 12. 5. 2019.
2. 5. 2019
Tak jsme se dočkali. Po dlouhém čekání byl dnes oznámen stadion, který bude hostit finále MOL Cupu. A bude to Andrův stadion v Olomouci.
Na obrázku může být: venku
2. 5. 2019
To, že se finále odehraje na stadionu v Olomouci, se dá vyložit také jako úspěch zákulisního boje Baníku. Šéf Slavie J. Tvrdík není s místem konání příliš spokojen, dle jeho reakcí na Twitteru. Ihned po určení místa konání, oznámil předseda představenstva SK Slavia Praha, že zajistí bezplatnou dopravu a vstup na stadion pro fanoušky Slavie.
3. 5. 2019
Dnes začíná poprvé v české lize nadstavbová část. Rozehrají se tři skupiny – o titul, o Evropu a o záchranu. Pro všechny je to novinka, takže uvidíme, jak to všechno bude vypadat.
Na obrázku může být: text
3. 5. 2019
Do nadstavbové části, ve skupině o záchranu, vstoupili Klokani na půdě pražské Dukly. Pro svou „základnu“ zvolili sektor „F“ a vyhnuli se tak návštěvě klece – sektoru hostí. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: stadión, dav a venku
3. 5. 2019
Teplice dostaly výprask od Mladé Boleslavi. Těžko pochopitelný výsledek se udál v prvním kole souboje o poháry na Stínadlech. Mladá Boleslav si z Teplic odvezla vítězství 8:0.
Na obrázku může být: 1 osoba, venku
4. 5. 2019
V zápase Sparty s Baníkem se vzpomínalo na zesnulého Pepu Šurala. Hráči Sparty nastoupili v dresech s číslem 23 a nápisem „Nezapomeneme“, hráči Baníku oblékli černé dresy s Šuralovou podobiznou a také s číslem 23. Pietní minuta ticha se spontánně proměnila v minutu potlesku, Šuralovu vzpomínku uctili i fanoušci Baníku Ostrava. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stadión a venkuNa obrázku může být: 1 osoba, dav, stadión a venkuNa obrázku může být: 6 lidí
4. 5. 2019
Fanoušci Sparty v utkání s Baníkem připravili rozlučkové choreo pro Josefa Šurala. To realizovali symbolicky ve 23. minutě utkání.

4. 5. 2019
Dnes se konala invaze fanoušků Slavie do Liberce. Pod Ještědem byla pořádná zima a utkání prvního kola nadstavby skončilo bezbrankovou remízou. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidíNa obrázku může být: stadión, dav a venku
5. 5. 2019
První výjezdovou nulu nadstavby si připsali fanoušci Příbrami, když nedojeli k utkání na Slovácku.
Na obrázku může být: venku
6. 5. 2019
Začal předprodej lístků na červnové kvalifikační zápasy české fotbalové reprezentace proti Bulharsku a Černé Hoře. Vstupenky stojí v obou případech od 290 do 690 korun. Fanoušci nákupem podpoří projekty nadačního fondu Kapky naděje.
6. 5. 2019
Baník na tribuně Sever? Ano, ve finále poháru MOL Cup v Olomouci bude pro Chachary, tradičně, připravena severní tribuna. Na jižní se objeví Slavisté, kteří z této volby příliš radosti nemají.
8. 5. 2019
Zápas Slavie s Plzní se bude hrát před plnými ochozy. DK dnes na doporučení PČR rozhodla o odložení trestu uzavření TS.
8. 5. 2019
Do první ligy se po 4 letech vracejí fotbalisté Českých Budějovic. Nikdo je již v tabulce nepředskočí.
10. 5. 2019
Někdo poničil/posprejoval tréninkové centrum Plzně a podepsal se jako Slavia Hooligans. Nedělní utkání těchto dvou soupeřů se blíží. Emoce planou. (více info zde.)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, jízdní kolo a venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a obloha
11. 5. 2019
V obrovském lijáku se dohrávalo utkání ve skupině o záchranu mezi Bohemkou a Slováckem. Fanouškům Slovácka to však pranic nevadilo, byli totiž vyzbrojeni pláštěnkami. V úvodu zápasu navíc prezentovali choreo a výjezdu si vážně užili. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: 2 lidéNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku
11. 5. 2019
Oblíbený/neoblíbený fotbalista Sparty Guelor Kanga nebyl nominován k dnešnímu utkání Sparty s Libercem, protože byl suspendován pro porušení klubového kodexu. Sparta i bez něj porazila Liberec 1:0 brankou Costy z 5. minuty utkání. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: mrak, obloha, dav, stadión a venku
11. 5. 2019
Fanoušci Baníku se opět museli vydat do Jablonce, podruhé ve velmi krátkém čase a opět odjíždí s prohrou, tentokrát 2:0 pro Jablonec, čímž si Jablonec zajistil 4. místo v tabulce.
12. 5. 2019
V noci se nad dálnici D5 objevily nápisy, které dávají jasně najevo, že Slavia Plzeň v Edenu nepřivítá s otevřenou náručí.
Není k dispozici žádný popis fotky.
12. 5. 2019
Slavia – Plzeň 3:1 – více v reportu zde. K titulu Slavii chybí krok.
Na obrázku může být: venkuNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav a venku

13. 5. 2019
Facebooková stránka „Český fotbal pro fanoušky“ překonala hranici 40 tisíc fanoušků. :-)
13. 5. 2019
Na našem webu vyšel zajímavý blog o dětech na fotbale.
14. 5. 2019
Dlouhé fronty se tvořily před pokladnami městského stadionu ve Vítkovicích, kde šly do prodeje vstupenky na finále MOL Cupu, na mnoho osob se nedostalo.Na obrázku může být: 1 osoba, venku
14. 5. 2019
Odvolací komise FAČR zamítla odvolání Slavie proti uzavření severní tribuny na dva duely. Trest začne platit ve středu s Jabloncem. Trest byl předtím na žádost Policie odložen. Slavia může po Jablonci požádat o prominutí zbytku trestu.
14. 5. 2019
Fotbalisté Dukly po osmi letech sestoupili z první ligy. Pražané v 3. kole nadstavby prohráli v Karviné 0:3 a už nemají šanci opustit poslední místo.
15. 5. 2019
Bohemka prohrála doma s Příbramí 4:1 a sama se tak namočila do průšvihu a bude mít co dělat, aby se vyhnula zrádné baráži.
15. 5. 2019
Slavia porazila Jablonec 3:1 před prázdnou Tribunou Sever a je bod od titulu. Sparta prohrála v Plzni 4:0. 
Na obrázku může být: stadiónNa obrázku může být: stadión a venku
17. 5. 2019
Fanoušci Sparty se rozhodli, že v nadcházejícím utkání s Jabloncem nebudou viset vlajky a navíc budou úvodních 15 minut mlčet a nefandit. Na poslední ligový zápas, derby se Slavií, se nedostaví vůbec a nebudou kupovat lístky.
18. 5. 2019
Juliska se loučí s první ligou a spolu s ní i 654 diváků sledující utkání se Slováckem. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: obloha, mrak a venku

19. 5. 2019
Slavia Praha slaví po bezbrankové remíze s Baníkem zisk 19. mistrovského titulu. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, sportující lidé, stadión a venku
19. 5. 2019
Fanoušci Slavie vyrazili pro titul do Ostravy speciálním vlakem (dvě jednotky CityElephant) z Prahy přímo na nádraží Ostrava-Vítkovice. Po cestě se fanoušci dobře bavili a dvakrát zastavovali na kouření. Z nádraží ke stadionu vyrazili fanoušci společně. Dlouho však trvalo, než se fanoušci dostali do sektoru. Zřejmě úřadovala ochranka.
Na obrázku může být: 18 lidí, smějící se lidé, dav
19. 5. 2019
Fotbal píše úžasné příběhy. Jeden z fanatiků vyrazil do Ostravy pro titul, ačkoliv jeho žena byla blízko porodu. Očekával, že bude možná z cesty odvolán a povolán k porodu. A jak čekal, tak se také stalo a fanoušek to na dálnici otočil, vrátil se k manželce a přivítal na světě nového slavistu. Gratulujeme!
19. 5. 2019
Kotel Sparty v posledním domácím utkání proti Jablonci nefandil celý zápas, naopak vytáhl transparenty a žádal demisi vedení. Fanoušci také odpálili dýmovnice a hovořit se určitě bude o vhozeném dělobuchu. (fotoreport)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stadión, text a venku
20. 5. 2019
Tribuna Sever bude na Spartu otevřená, Slavia mohla požádat o prominutí druhého zápasu bez TS, a vzhledem k tomu, že na Jablonci byl klid, DK žádosti vyhověla. Slavia však bude půl roku v podmínce.
21. 5. 2019
Den před finále poháru MOL Cup vydali pokyny a informace Chachaři i Tribuna Sever. Oba tábory plánují optické prezentace ve svých sektorech, oba tábory vyzývají k jednotné barvě triček. Finále poháru by mohlo být velkolepé, snad jej nic nepokazí.
22. 5. 2019
Tak počasí vyšlo, odpoledne již v Olomouci nepršelo a tak nic nebránilo finále Českého poháru MOLCup. A finále se podařilo. Díky fanouškům. Oba tábory se na finále parádně připravily a představily se v tom nejlepším světle. Nechybělo takřka nic! Jedinou kaňkou na utkání byla závěrečná demonstrace síly Policie ČR. Slavistické oslavy zisku doublu tak probíhala za mohutné asistence těžkooděnců a policejních psů. Vše o finále čtětě zde!



23. 5. 2019
Po finále MOLCupu se nejvíce hovoří o penaltě, ze které padl první gól Slavie, o červené kartě pro Milana Baroše na lavičce Baníku, a o napadení asistenta videorozhodčího při odchodu k automobilu. O báječné atmosféře a skvělých choreografiích se v běžném tisku moc nedočtete.
Na obrázku může být: obloha a venkuNa obrázku může být: stadión a venkuNa obrázku může být: obloha a venkuNa obrázku může být: obloha a venku

23. 5. 2019
DK FAČR po finále MOLCupu zahájila řízení s oběma finalisty (za pyro, předměty vhozené na ploše a také s Baníkem za napadení rozhodčího). DK naopak NEZAHÁJILA disciplinární řízení s FAČRem, jakožto pořadatelem finálového utkání!
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stadión, dav a venku
25. 5. 2019
Opavě již o nic nešlo, když nastoupila ke svému poslednímu utkání v sezóně na Bohemce v Ďolíčku. Klokani se chtěli vyhnout baráži. Stačilo by jim k tomu získat bod. Dokážete si představit tu euforii a radost, když kapitán Klokanů Pepa Jindřišek vstítil vyrovnávací branku pár sekund před koncem prodloužení? (fotoreport zde)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venkuNa obrázku může být: 2 lidé, dav
25. 5. 2019
Na Slovácku se sympaticky rozloučili s ligou, když porazili Karvinou 2:0. Fanoušci závěr utkání okořenili pyrotechnikou. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a venku
26. 5. 2019
Slavistické oslavy pokračovaly po derby se Spartou. Fanoušci Sparty utkání bojkotovali a v sektoru hostí se objevilo jen 15 sedících diváků. V utkání Slavia zvítězila 2:1 a se závěrečným hvizdem vběhli fanoušci Slavie slavit double na hřiště. Rozhodčí a Sparťané utíkali do šaten. Slavistické oslavy se protáhly do večerních hodin, Eden byl ve velké euforii. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav, stadión a venku
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav a stadión

26. 5. 2019
Ve svém posledním utkání v nadstavbové části soutěže remizoval Baník Ostrava v Plzni 1:1 a proto,  že Liberec prohrál v Jablonci, na Baník čeká poslední utkání sezóny, s Mladou Boleslaví, o postup do předkola Evropské ligy. Chachaři v Plzni vytáhli transparenty, na kterých jasně vyjádřili, co si myslí o nadstavbě. (fotoreport z utkání)
Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, dav a venku
27. 5. 2019
Obvodní soud pro Prahu 10 v pondělí osvobodil trojici fanoušků fotbalové Sigmy Olomouc, kteří čelí obžalobě z napadení muže tmavé pleti v tramvaji z předloňského listopadu. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně se proti němu na místě odvolala.
28. 5. 2019
Dnes začala baráž o první ligu. Brno – Příbram 3:3, Karviná – Jihlava 2:1, Franta Straka po utkání zase pobavil veřejnost, když se domníval, že Karviná remizovala, v Brně měli hezkou choreografii.
Na obrázku může být: stadión, venku a jídloNa obrázku může být: stadión


28. 5. 2019
Na slavnostním galavečeru LFA, který moderoval Libor Bouček, došlo k ocenění nejlepších fotbalistů ligy. Tím nejlepším byl zvolen Tomáš Souček, cenu pro nejlepšího trenéra si odnesl J. Trpišovský a cenou Lukáše Přibyla za nejlepší práci s fanoušky byla oceněna AC Sparta Praha.
Galavečer proběhl v době, kdy ještě není úplně jasno o tom, kdo se podívá do Evropských pohárů (Baník/Boleslav) a také v době, kdy ještě nejsou známí dva účastnici nejvyšší soutěže, kteří se právě účastní baráže (Brno/Příbram/Jihlava/Karviná.

A to je pro dnešek všechno. Snad jsme na nic podstatného nezapomněli. Pokud ano, napište nám do komentářů, rádi článek upravíme.
Naviděnou u dalšího dílu!

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace